Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 300D+dobre szklo czy D70 lub 350 KITY

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Thumbs up 300D+dobre szklo czy D70 lub 350 KITY

Witam.
    Na nikonowski forum nie balem sie pytac i tu bal sie nie bede.
    Mam zamiar kupic jeden z w/w Dslrow ktory i dlaczego wybrac??
    Co powiecie o konfrontacji D70 i 350D??
    Czy moze lepiej wrocic sie do 300D i dopupic jakies dobre szklo ze swiatlem 2.8 (byc moze bedze mnie stac na takie szklo do D70 lub 350D) w zaleznosc co wybiore.
    Prosze o konkrety.
    Nie jestem specjalista ale lamerem tez nie jestem wiec prosze bez wodolejstwa.
    Pozdrawiam i czekam na sugestie.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jestes absolutnie pewien ze nie bedziesz nic kupowal do 350'tki czy innych drozszych body?
    Jesli tak, to moze hybryda?

Ja obstawiam 350'tke z kitem... Pokusa posiadania innych szkiel bedzie spora, wiec pewnie sie nie powstrzymasz niezaleznie od body i tamrona, lampe czy tele dokupisz Najwyzej sie moment zakupow nieco odwlecze...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 23-06-2005 o 20:19
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli do 300D zamierzasz wgrac wasiasoft, to 300D i dobre szklo jest niezlym rozwiazaniem.
    jesli zamierzasz duzo robic w swietle zastanym i potrzebujesz wysokich czulosci to 350D. tylko przymierz do reki, czy nie jest za maly
    jesli cena jest zaporowa i juz teraz wiesz, ze przez dlugi czas nie doinwestujesz w zabawki, to D70 kit.

to tak z grubsza
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

300D raczej odpusc, wybieraj miedzy D70 i 350D, jezeli jest szansa ze kupisz jakies lepsze szkielko niz KIT to bierz 350D, jezeli zostaniesz tylko przy KITcie to D70.

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

w sumie 300D i dobre szkła to naprawde świetna sprawa

Miasto
    Płock

Domyślnie

Tak ale kurde nie wiem komu wierzyc.
    Widzialem foty na dpreview z D70 i nie wiem czy to mozliwe ale przy iso 500 byl zaszumiony.
    350D jest troszke maly, ale stwierdzilem iz chyba szybciej sie do niego przyzwyczaje , anizeli do szumow D70 - choc moge sie mylic, gdyz jest duuuuzo osob stojacych murem za D70 a nie moge twierdzic ze sie nie znaja gdyz cykaja tez profesjonalnie.
    Natomiast kilka dni temu bylem na chrzcinach i byla tam reporterka, ktora robila f80 - rozmawialem z nia o Dslrach i powiedziala cytuje "tylko nie D70" twierdzila , iz 2 kolegow kupilo i strasznie zaluja - i komu tu wierzyc
    jesli chodzi o sprzet to zakup bedzie pewnie w niedziele na gieldzie foto.
    Tak sie zlozylo ze w poniedzialek wyjezdzam - mialem pozniej jechac ale live is brutal i teraz musze na szybciorak kupic - oczywiscie nie kupie lipy(to nie 5zl)
    Wiem iz D70 ma lepsze szklo kitowe
    do 300D lub 350D myslalem o tamronie 28-75 2.8 lub Sigma 24-70 2.8 tylko ta druga ma 82mm srednicy wiec mi cale Body w 350D zasloni - moze byc klopot z lampa.noi cos szerszego wypadaloby gdyz nie sadze , ze zadowole sie 24mm
    Planuje kupic:
    1.Karte 1GB pewnie sandisc Ultra II (a moze kingston elite pro??)
    2.Jakis kufer(torba) do noszenia - co polecacie??
    3.Statyv chyba Velbon Sherpa 600R lub 750
    no i jeden z w/w aparatow.
    Nie powiem rebusik jest do rozwiazania zeby pozniej nie plaka
    Czekam na odp

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pewnie ze zaluja... Stara szumna matryca sony... Nie bede sie rozpisywal.... D70 to stara technologia... A ostatnie nowe body to komedia tragiczna... I niech mi nikt nie wciska ze to taki dobry aparat ze nie trzeba bylo nic zmieniac... Jak by mogli to by zmienili... Ale to Canon ma swoja fabryke i robi co sobie zamysli... W nikonach sony wydrapane na polowie bebechow i niestety firma mocno zalezna od widzimisie innych...

Trzysetka nie jest zla... Ale to ograniczony aparat, nawet z wasia... Skoro niewiele tak naprawde drozej mozna kupic lepszy sprzet to mysle ze warto...

Ja bral bym 350'tke, kit'a, tamrona, ktores tele (pewnie "tania" sigma), do tego lampa (pewnie znowu "tania" sigma) i ewentualnie grip. Dobra, sprawdzona i nowa technologia. Jedyna wada to ten nieszczesny rozmiar... Ale idzie sie przyzwyczaic. Stare analogi takie same byly... Zreszta na zdjeciu tego nie widac
    ...

Miasto
    Płock

Domyślnie

Lubie takie wypowiedzi - uzasadnione czymas a nie woda.
    Dzieki.
    Na forum NIkona nie wiedzieli co wymyslec a to body lepiej lezy w reku itd ale przeciez do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic a najwazniejsze sa foty!!!!.
    Apropo 300D - zaczynam temacik dopiero - troche sie orintuje ale to wiecie jak to jest.
    Wiec nie wiem czy jakbym dostal w dobrej cenie body czy nie lepiej dobre szklo i posmigac na tym jakis rok pozniej juz mala dokladeczka cashu i inne body.
    Czy na poczatek lepiej 350D z kitem - lato idzie i nie bedzie tak ponuro chyba wiec narazie swiatelko 2.8 nie jest konieczne.
    Kupilbym teraz pewnie 350D kit + szklo jakies konkret ale wypadzik sie szykuje a nie mam sprzetu do drukowania kasy - wiec musze isc na jakis najrozsadniejszy kompromis.
    Jaka torbe i czy karta jak sobie obralem jest dobra i pewna noi co o statywie??
    Jestem nie ukrywam coraz blizej Canona
    Jeszcze apropo wypadu jade do Pragi moze ktos byl i sie podzieli wrazeniami??

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar
    choc moge sie mylic, gdyz jest duuuuzo osob stojacych murem za D70 a nie moge twierdzic ze sie nie znaja gdyz cykaja tez profesjonalnie.
    postaraj sie nie sluchac fanatykow Nikona. bo tylko tacy zaprzeczaja ewidentnym faktom. szumy sa wieksze i kropka. pytanie tylko, jaka tolerancje ma osoba...

Natomiast kilka dni temu bylem na chrzcinach i byla tam reporterka, ktora robila f80 - rozmawialem z nia o Dslrach i powiedziala cytuje "tylko nie D70" twierdzila , iz 2 kolegow kupilo i strasznie zaluja - i komu tu wierzyc
    znam wiele osob ktore z powodzeniem uzywaja. kwestia przyzwyczajen, trafienia "w aparat", umiejetnosci, potrzeb... trudno jednoznacznie osadzic

1.Karte 1GB pewnie sandisc Ultra II (a moze kingston elite pro??)
    2.Jakis kufer(torba) do noszenia - co polecacie??
    3.Statyv chyba Velbon Sherpa 600R lub 750
    no i jeden z w/w aparatow.
    Nie powiem rebusik jest do rozwiazania zeby pozniej nie plaka
    Czekam na odp
    1. pomysl o Image Banku. taniej, a pojemnosc wieksza. a to sie moze przydac
    2. tego bym na ostatnia chwile nie kupowal. plecak/torbe trzeba dobrze przymierzyc i przemyslec
    3. mam 600R. 750R mnie nie przekonal. 4 segmenty nogi to nie to co 3.
    www albo tez flickr

Miasto
    Płock

Domyślnie

Tzn apropo ostatniej chwili jesli sprzet kupie na gieldzie od Grosmana pewnie to tam wystwiaja sie z torbami i statywami wiec przymiarke oczywiscie zrobie zanim kupie la moze cos polecicie??
    U mnie w Płocku nie mam konkret sklepu FOTO i mam ból gdzyz niec nie moge to poogladac dlatego jade do wawki.
    NIOm 600R fajna ale szkoda ze korbki nie ma - jak sie sprawuje?? I co jeszcze je rozni 600R od 750R tylko korba??

acha jeszcze IMAGE BANK troszke sie boje takich dyskow nie chcialbym stracic fotek - ale nie powiem napewno przydatne kiedys pewnie kupie narazie na wyjazd bede mia 1GB CF + 1GB pen drive - znajdzie sie gdzies kompa i przezyci noi jeszcze ma 1GB na skrzynce w HOME.PL , wiec nie powinno byc zle
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 23-06-2005 o 21:52

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów