Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: [Fotograf1995] 11 Listopada Poznań

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiem. Ale ciężko było, słońce grzało. Cały czas trzeba było zmieniać ekspozycję, bo to w cieniu stali rycerze, a tu ktoś pod słońce przemawiał. Ogólnie źle to było pomyślane (organizacja) w Poznaniu. Kilka rzeczy działo się jednocześnie :/ Kto był ten wie. Jedyna dobra rzecz to to, że nikt nie pilnował (czyt. można było żołnierzowi obiektyw w du** wsadzić) nikt Cię nie odganiał. Jakby robione pod fotoreporterów :P
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to ze było trzeba ekspozycje zmieniać, nie znaczy ze zdjęcia muszą by ciemne.. dobra oborobka by je uratowała

najlepsze 6. ale ucięłabym komin z lewej

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

za ciemne - tak, że aż się oglądać nie chce
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

jedyne rozwiazanie to chyba dopalac lampa w takim ostrym sloncu. Inaczej zawsze tak bedziesz mial, z powodu ciemnosci rzeczywiscie ten reportazyk oglada sie ciezko niestety
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    to ze było trzeba ekspozycje zmieniać, nie znaczy ze zdjęcia muszą by ciemne.. dobra oborobka by je uratowała

najlepsze 6. ale ucięłabym komin z lewej
    Nie mogę czytać takich głupot. To na to wychodzi, że już łatwiej jest zrobić post process niż ustawić dobre parametry??

Do autora. Słuchaj tak to jest w reportażach, że wszystko jest ciężko ogarnąć i nie można być jednoczaśnie w paru miejscach tak więc, zamiast skupiać się na przemieszczaniu można było lepiej ustawić aparat. Wystarczył wybrać preselekcje przesłony, pomiar matrycowy plus lekki błysk lampy błyskowej po kłopocie.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 11-11-2008 o 21:37 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko ciemne jak już wspomnieli przedmówcy. 6. nie dość, że krzywe (xD) to jeszcze flaga ucięta... 9. nieźle wypatrzona...

Domyślnie

Nie leżą mi. Postacie takie kadłubki. Nie podobają mi się kadry. Nuda... Chyba nie miałeś pomysłu. Poza tym ciemno.

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

6 fajne. reszta - no comment.
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kucza chodziło mi raczej o to, ze mógł właśnie bardziej postarać się o to, żeby nie mieć takich strasznych kontrastów...
    a o obróbce napisalam bo może można by coś jeszcze wyciągnąc z tych zdjęc...

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Zakonnica z canonem - fajna!
    Zdjęcie z flagą całkiem fajne, ale wciąż nie widzę powodu dla krzywego kadru, ani kontekstu. A jakbyś zrobił normalnie to kontekst by ucierpiał?

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów