Ktoś się wypowie ?
Ktoś się wypowie ?
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
Canon-board ?
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
Pierwsza seria: Podoba mi się zdjęcie nr.1 "Dokumentalistyczne" w przekazie, ale dalej moim zdaniem za bardzo poszedłeś w szczegół. ;-)
Druga seria. Zdjęcie nr.2 jest całkiem, hmm.... Staro-szkolne. Przypominają mi się zdjęcia z albumu National Geographic o "Rosji nieznanej" czy jakoś tak ;-)
Natomiast nr.7 jest tu całkiem nie na miejscu. Zbyt zwykły, sztampowy. Ot złapana perspektywa bloku i rzędu okien.
Seria z Paryża ma w sobie klimat, wyraźnie widać że zmieniłeś podejście w fotografowaniu, świetnie wybrane fragmenty. Jedyne co ja bym zmienił, to rozjaśnienie tła w zdjęciu nr.5 tak, by nie było tego mrocznego poblasku, a żeby ramka lusterka odcinała tło od tematu widzianego w lustrze. (Ogólne wrażenie z serii, trochę jak u Kosidowskiego, ale w stronę "wycieczkowości" a nie Bressona ;-) )
Próbuj dalej. A pamiętaj o tym, że niektórzy, chociaż robią zdjęcia dłużej niż ty, nie koniecznie potrafią zrobić takie ciekawe zdjęcia jak te kilka! A teraz do roboty, dalej szukać tematu! :-)
Primum non nocere! --> Galeria
Fotoreporter
kadry jakby troszkę przypadkowe
ale mi się fajnie ogląda - bo za dwa tygodnie jadę w Czarnohorę, Świdowiec i jak starczy czasu Borżawę i będę we Lwowie
Ja bym kadrował wszystko w takich samych proporcjach boków (np. 3:2), ewentualnie pojedynczy kadr, który na to zasługuje - w jakiś indywidualny, ale konkretny sposób (np. 1:1). A tak, trochę każdy pies z innej wsi. Różne tonacje zdjęć. Mam wrażenie, że całość losowo wrzucona. Dla mnie nie tworzą serii. Imho klatki lepsze niż na początku, ale gorsze niż te z postów 54, 58 i 60.
To nie miało tworzyć serii. Wrzuciłem zdjęcia ze Lwowa, oprócz tego, nie mają ze sobą jakiegoś powiązania![]()
Fotoreporter
No to spieprzyłem
Fotoreporter