Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: "Kosmiczne bzdury"

Uzależniony

Domyślnie

przeciez od dawna wiadomo ze film z ladowania na ksiezycu nie jest prawdziwy, dlatego ze w kosmosie nie ma atmosfery, tlenu, powietrza a co za tym idzie nie ma wiatru, a na filmie z ladowania flaga sobie powiewa, wiec prawdopodobnie zdjecie zostalo zrobione podczas krecenia tego oto filmu
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Temat autentyczności tych zdjęć jest już tak oklepany że urósł niemal do rangi anegdotycznego symbolu USA:
    http://www.youtube.com/watch?v=83Gzq...eature=related
    Heheh, autentyczne niekoniecznie, ale wzbudza zainteresowanie.
    Ostatnio edytowane przez figlet ; 15-11-2008 o 23:49

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbp Zobacz posta
    Niesamowite jak w tych filmach dokonuje sie manipulacji Manipuluje sie faktami, słowami, pięknie montuje sie różne fragmenty filmów i wypowiedzi w ciąg, który się chce osiągnąć. Ta socjotechnika przynosi efekty - miliony ludzi oglądają te filmy i wierzą w to co im się przedstawia.
    Tak. Tak to właśnie wygląda.
    Tyle, że moim zdaniem TYCH filmów nie oglądają miliony, a już na pewno te miliony nie wierzą w to co te filmy przedstawiają, bo mielibyśmy niezłą rewolucję.
    Natomiast jest niezaprzeczalnym to, że miliony czytają Fakt, SE, Bild, The Sun (czy jak tam jeszcze inaczej to się nazywa) i wierzą w to, co im się tam przedstawia.

to nie są filmy dokumentalne, a jedynie dowody spreparowane w/g czyjegoś scenariusza
    Też mnie razi niekiedy nachalna propaganda w niektórych z tych filmów i udowadnianie za wszelką cenę (nawet za cenę prawdy) założonej przez autorów filmów tezy - szczególnie w "End Game".
    Są jednak w tych filmach pokazane fragmenty rzeczywistości, które jawnie przeczą oficjalnym wykładniom, a pochodzą z "zależnych" mediów (zakładając, że to nie jakieś wycinanki w stylu NASA) - patrz 911.
    I to daje do myślenia.

Jeśli zaś chodzi o "Money As Debt", to jako ekonomista z wykształcenia mogę polecić ten film do puszczania studentom jako film dydaktyczny na zajęciach z finansów i bankowości. Nie znajduję w nim żadnej sprzeczności z posiadaną wiedzą.
    Ostatnio edytowane przez Pirx ; 15-11-2008 o 23:50
    Pozdrawiam,
    Pirx

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    ... Saddam "miał" broń atomową.
    Jak już to chemiczną a nie atomową.
    EOS + Speedlite

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jak już to chemiczną a nie atomową.
    No fakt chemiczną, mój błąd.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    No fakt chemiczną, mój błąd.
    To był Saddama błąd, że jej nie miał ;-)

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    a na filmie z ladowania flaga sobie powiewa, wiec prawdopodobnie zdjecie zostalo zrobione podczas krecenia tego oto filmu
    Nie zauwazyles moze tej poprzeczki do ktorej jest podczepiona flaga?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

To ja dorzucę do pieca...
    http://www.enterprisemission.com/moon1.htm
    Miłej lektury!
    (uwaga, 7 stron niezbitych dowodów!)
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nie ważne kto Zobacz posta
    w tym całym locie jest wiele "bzdur". ta z paliwem to tylko przykład pierwszy z brzegu.
    W fizyce jest takie coś jak prawo zachowania energii i dobrze by było gdybyś z niego skorzystał, wtedy rozwieją się twoje wątpliwości. Energia potrzebna do startu z księżyca jest znacznie mniejsza gdyż nie ma atmosfery = brak tarcia, 6ciokrotnie mniejsze przyciąganie = 6razy mniej eneregii i jak by być upartym to można doliczyć energię kinetyczną w ruchu po orbicie dookoła ziemi - skoro księżyc ją ma to i krążownik ją ma. Takim tokiem rozumowania to z lot z ziemii też jest nie możliwy.

księzyc nie jest "sprzątny" i spada na niego kilkaset ton pyłu rocznie. lodujący pojazd na ciagu wstecznym wzniósłby chmure która opadałaby prze pół roku.
    Niby z jakiego powodu? Prawdopodobnie z powodu mniejszego przyciągania? To nie do końca tak. Będzie opadać taki pył dłużej z powodu mniejszego przyspieszenia grawitacyjnego lecz brak atmosfery w nie pomijalnym stopniu tę sytuację odwraca. Na ziemi takie zjawisko trwa w czasie z powodu atmosfery. Taki drobny pył wyrzucony ponad powierzchnię podchodzi już pod rozpuszczanie ciała stałego w gazach i zachowuje się analogicznie jak wzburzone zawiesiny. Trzeba poczekać aż opadnie na dno. Jednak na księżycu pył będzie opadał z przyspieszeniem g/6, więc żeby opadał z pół roku to by chyba musiał opadać z ziemi.

poogladaj sobie inne foty, to znajdziesz np pojazd kolowy który nie przyjecha z nikąd i do nikąd jedzie, czyli nie zoostawił śladów ani za sobą ani przed sobą.
    I to jest dowód, że nigdy nie było nikogo na księżycu? Bo na jakimś zdjęciu pojazd kołowy stoi i nie ma śladów? Widocznie ktoś go położył i zrobił zdjęcie. Mnie tam nie było więc nie wiem jak ktoś zrobił to zdjęcie. Równie dobrze mogli zrobić to na ziemi i powiedzieć, że z księżyca. To tylko dowodzi, że zdjęcia są mistyfikacją, a nie sam lot na księżyc. Wg. mnie są to sprawy nie zależne.

Flaga powiewa/jest pogięta też z prostego powodu. Nie ma atmosfery i na flagę działa jedynie przyspieszenie grawitacyjne księżyca. W takim układzie jedyne siły tarcia to tarcie wewnętrzne i flagi o patyk na którym stoi (czyli prawie żadne). Tę flagę trzeba było wbić, a więc dostarczyć energię, to spowodowało ruch flagi, której ruchu za szybko te małe siły tarcia nie są w stanie zatrzymać.

Co do filmów typu zeitgeist, to przerażające jest to, że nawet biorąc 1/3 tych informacji za prawdę to nie są to dobre wieści...

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    ....I to jest dowód, że nigdy nie było nikogo na księżycu? Bo na jakimś zdjęciu pojazd kołowy stoi i nie ma śladów? Widocznie ktoś go położył i zrobił zdjęcie. Mnie tam nie było więc nie wiem jak ktoś zrobił to zdjęcie. Równie dobrze mogli zrobić to na ziemi i powiedzieć, że z księżyca. To tylko dowodzi, że zdjęcia są mistyfikacją, a nie sam lot na księżyc. Wg. mnie są to sprawy nie zależne.
    Jeszcze jedno, jak w takim kraju jak Ameryka gdzie każdy chce być sławny, nikt nie puścił pary z gęby ? Przecież o takim przekręcie musiałoby wiedzieć kilkadzisiąt/kilkaset osób, kontrola lotu itp...
    A to, że parę zdjęć jest "udoskonalona" , ot poprostu niedoświetlone i poruszone zdjęcia z takiej okazji?!
    DAS APARAT

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów