Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/
Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/
polecam film "Koziorożec 1", niby fikcja ale daje ździebko do myślenia
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
A czy czasem maszt nie jest zbyt cienki by rzucać widoczny cień, a cień samej flagi nie wychodzi po prostu poza kadr, bo słońce jest nisko? Półcienie moga być spowodowane rozpraszaniem i odbijaniem światła przez podłoże. Atmosfera nie jest tu do tego potrzebna.
Apropos powiewania flagi, to na filmie nie powiewa... zresztą widać, że jest sztywna, "fale" są kanciaste, a całość wisi na prostopadłym do masztu pręcie.
A skąd miały być zrobione zdjęcia lądownika w kosmosie? W ogóle było z czego je wykonać? Może to jest jawny fotomontaż.
nie wiem nad czym te dywagacje
lot na księżyc jest nie mozliwy do wykonania w dzisiejszych czasach. z prostego powodu. byłby to lot w jedną strone. statek nie jest w stanie zabrać tyle paliwa ażeby wylądować ciągiem wstecznym i oderwać sie lotem pionowym. zabieranie coraz większej ilosci paliwa powoduje wzrost masy, co pociąga za sobą zabranie kolejnego paliwa, co powoduje wzrost masy....
więc naprawde wierzycie ze to czego nie da sie zrobić dzisiaj można było zrobić 25 lat temu ?
Jasne. Ziemia jest płaska.
Kolejny przykład spiskowej teorii dziejów. Ja wiem że to jest pociągające i fajnie doszukiwac się wszędzie drugiego dna i układów ale bez jaj
Zapewne też jesteś przekonany, że amerykanie sfingowali atak na WTC, zdjęcia księżyca Jowisza są wzięte z photoshopa a za katastrofę tunguską odpowiada N. Tesla.
jak mam ci w 10 sek pokazać zródło ktoś kto danym tematem intersuje sienp przez 10 lat
w tym całym locie jest wiele "bzdur". ta z paliwem to tylko przykład pierwszy z brzegu.
księzyc nie jest "sprzątny" i spada na niego kilkaset ton pyłu rocznie. lodujący pojazd na ciagu wstecznym wzniósłby chmure która opadałaby prze pół roku.
poogladaj sobie inne foty, to znajdziesz np pojazd kolowy który nie przyjecha z nikąd i do nikąd jedzie, czyli nie zoostawił śladów ani za sobą ani przed sobą.
i wogóle mnóstwo innych rzeczy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a Ty pewnie wierzysz ze boening wyparował sprzed pentagonu albo został posprzątany w 3 godziny i jeszcze zdążyła wyrosnąć tam nowa trawka
Ostatnio edytowane przez nie ważne kto ; 15-11-2008 o 12:15 Powód: Automerged Doublepost
Ostrożnie z wnioskami.
Doszukiwanie się drugiego dna to jedno, a zadawanie pytań to drugie.
Czasami brak odpowiedzi na zadane pytanie wystarcza za odpowiedź.
Są w internecie (jedynym i ostatnim medium, w którym da się jeszcze zachować niezależność poglądów) informacje, które dają człowiekowi do myślenia, co nie znaczy, że należy je odbierać zupełnie bezkrytycznie.
Wyrobienie własnego poglądu bez poznania opcjonalnych wersji wydarzeń jest po prostu przyjęciem poglądu nam przedstawionego.
Parę dokumentów wartych zobaczenia :
- 911,
- Zeitgeist,
- EndGame,
- Money As Debt.
Potem można podyskutować o ich wartości poznawczej.
Pozdrawiam,
Pirx