Wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=40343
Swoją drogą, przyjrzyjcie się układowi cieni na zdjęciu Aldrina z amerykańską flagą na księżycu. Ile tam do cholery było źródeł światła ?
Wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=40343
Swoją drogą, przyjrzyjcie się układowi cieni na zdjęciu Aldrina z amerykańską flagą na księżycu. Ile tam do cholery było źródeł światła ?
Pozdrawiam,
Pirx
nie wiem nad czym te dywagacje
lot na księżyc jest nie mozliwy do wykonania w dzisiejszych czasach. z prostego powodu. byłby to lot w jedną strone. statek nie jest w stanie zabrać tyle paliwa ażeby wylądować ciągiem wstecznym i oderwać sie lotem pionowym. zabieranie coraz większej ilosci paliwa powoduje wzrost masy, co pociąga za sobą zabranie kolejnego paliwa, co powoduje wzrost masy....
więc naprawde wierzycie ze to czego nie da sie zrobić dzisiaj można było zrobić 25 lat temu ?
Jasne. Ziemia jest płaska.
Kolejny przykład spiskowej teorii dziejów. Ja wiem że to jest pociągające i fajnie doszukiwac się wszędzie drugiego dna i układów ale bez jaj
Zapewne też jesteś przekonany, że amerykanie sfingowali atak na WTC, zdjęcia księżyca Jowisza są wzięte z photoshopa a za katastrofę tunguską odpowiada N. Tesla.
Ostrożnie z wnioskami.
Doszukiwanie się drugiego dna to jedno, a zadawanie pytań to drugie.
Czasami brak odpowiedzi na zadane pytanie wystarcza za odpowiedź.
Są w internecie (jedynym i ostatnim medium, w którym da się jeszcze zachować niezależność poglądów) informacje, które dają człowiekowi do myślenia, co nie znaczy, że należy je odbierać zupełnie bezkrytycznie.
Wyrobienie własnego poglądu bez poznania opcjonalnych wersji wydarzeń jest po prostu przyjęciem poglądu nam przedstawionego.
Parę dokumentów wartych zobaczenia :
- 911,
- Zeitgeist,
- EndGame,
- Money As Debt.
Potem można podyskutować o ich wartości poznawczej.
Pozdrawiam,
Pirx
Niesamowite jak w tych filmach dokonuje sie manipulacjiManipuluje sie faktami, słowami, pięknie montuje sie różne fragmenty filmów i wypowiedzi w ciąg, który się chce osiągnąć. Ta socjotechnika przynosi efekty - miliony ludzi oglądają te filmy i wierzą w to co im się przedstawia.
marekbp
350D
Tak. Tak to właśnie wygląda.
Tyle, że moim zdaniem TYCH filmów nie oglądają miliony, a już na pewno te miliony nie wierzą w to co te filmy przedstawiają, bo mielibyśmy niezłą rewolucję.
Natomiast jest niezaprzeczalnym to, że miliony czytają Fakt, SE, Bild, The Sun (czy jak tam jeszcze inaczej to się nazywa) i wierzą w to, co im się tam przedstawia.
Też mnie razi niekiedy nachalna propaganda w niektórych z tych filmów i udowadnianie za wszelką cenę (nawet za cenę prawdy) założonej przez autorów filmów tezy - szczególnie w "End Game".to nie są filmy dokumentalne, a jedynie dowody spreparowane w/g czyjegoś scenariusza
Są jednak w tych filmach pokazane fragmenty rzeczywistości, które jawnie przeczą oficjalnym wykładniom, a pochodzą z "zależnych" mediów (zakładając, że to nie jakieś wycinanki w stylu NASA) - patrz 911.
I to daje do myślenia.
Jeśli zaś chodzi o "Money As Debt", to jako ekonomista z wykształcenia mogę polecić ten film do puszczania studentom jako film dydaktyczny na zajęciach z finansów i bankowości. Nie znajduję w nim żadnej sprzeczności z posiadaną wiedzą.
Ostatnio edytowane przez Pirx ; 15-11-2008 o 23:50
Pozdrawiam,
Pirx
jak mam ci w 10 sek pokazać zródło ktoś kto danym tematem intersuje sienp przez 10 lat
w tym całym locie jest wiele "bzdur". ta z paliwem to tylko przykład pierwszy z brzegu.
księzyc nie jest "sprzątny" i spada na niego kilkaset ton pyłu rocznie. lodujący pojazd na ciagu wstecznym wzniósłby chmure która opadałaby prze pół roku.
poogladaj sobie inne foty, to znajdziesz np pojazd kolowy który nie przyjecha z nikąd i do nikąd jedzie, czyli nie zoostawił śladów ani za sobą ani przed sobą.
i wogóle mnóstwo innych rzeczy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a Ty pewnie wierzysz ze boening wyparował sprzed pentagonu albo został posprzątany w 3 godziny i jeszcze zdążyła wyrosnąć tam nowa trawka
Ostatnio edytowane przez nie ważne kto ; 15-11-2008 o 12:15 Powód: Automerged Doublepost
W fizyce jest takie coś jak prawo zachowania energii i dobrze by było gdybyś z niego skorzystał, wtedy rozwieją się twoje wątpliwości. Energia potrzebna do startu z księżyca jest znacznie mniejsza gdyż nie ma atmosfery = brak tarcia, 6ciokrotnie mniejsze przyciąganie = 6razy mniej eneregii i jak by być upartym to można doliczyć energię kinetyczną w ruchu po orbicie dookoła ziemi - skoro księżyc ją ma to i krążownik ją ma. Takim tokiem rozumowania to z lot z ziemii też jest nie możliwy.
Niby z jakiego powodu? Prawdopodobnie z powodu mniejszego przyciągania? To nie do końca tak. Będzie opadać taki pył dłużej z powodu mniejszego przyspieszenia grawitacyjnego lecz brak atmosfery w nie pomijalnym stopniu tę sytuację odwraca. Na ziemi takie zjawisko trwa w czasie z powodu atmosfery. Taki drobny pył wyrzucony ponad powierzchnię podchodzi już pod rozpuszczanie ciała stałego w gazach i zachowuje się analogicznie jak wzburzone zawiesiny. Trzeba poczekać aż opadnie na dno. Jednak na księżycu pył będzie opadał z przyspieszeniem g/6, więc żeby opadał z pół roku to by chyba musiał opadać z ziemi.
I to jest dowód, że nigdy nie było nikogo na księżycu? Bo na jakimś zdjęciu pojazd kołowy stoi i nie ma śladów? Widocznie ktoś go położył i zrobił zdjęcie. Mnie tam nie było więc nie wiem jak ktoś zrobił to zdjęcie. Równie dobrze mogli zrobić to na ziemi i powiedzieć, że z księżyca. To tylko dowodzi, że zdjęcia są mistyfikacją, a nie sam lot na księżyc. Wg. mnie są to sprawy nie zależne.
Flaga powiewa/jest pogięta też z prostego powodu. Nie ma atmosfery i na flagę działa jedynie przyspieszenie grawitacyjne księżyca. W takim układzie jedyne siły tarcia to tarcie wewnętrzne i flagi o patyk na którym stoi (czyli prawie żadne). Tę flagę trzeba było wbić, a więc dostarczyć energię, to spowodowało ruch flagi, której ruchu za szybko te małe siły tarcia nie są w stanie zatrzymać.
Co do filmów typu zeitgeist, to przerażające jest to, że nawet biorąc 1/3 tych informacji za prawdę to nie są to dobre wieści...