MagdaS - w C 450D możesz ostrzyć ręcznie jak i automatycznie. Odsyłam do instrukcji - jest w niej wszystko zwięźle i dokładnie opisane (w dziale "Fotografowanie z podglądem Live View"). A biorąc pod uwagę postawę sprzedawcy, to jest ona żenująca !
MagdaS - w C 450D możesz ostrzyć ręcznie jak i automatycznie. Odsyłam do instrukcji - jest w niej wszystko zwięźle i dokładnie opisane (w dziale "Fotografowanie z podglądem Live View"). A biorąc pod uwagę postawę sprzedawcy, to jest ona żenująca !
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
To co Ci powiedział sprzedawca najprawdopodobniej wynika z takiego faktu, iż inaczej uruchamia się AF patrząc przez wizjer, inaczej w trybie LiveViewMożliwe, że albo sam myślał przez to, że nie działa AF, albo liczył na Twoją naiwność i że mu uwierzysz po wciśnięciu spustu do połowy
W trybie LV po przyciśnięciu spustu do połowy po prostu nic się nie dzieje. AF zadziała jednak, jeśli wciśniemy światłomierz. Ten guziczek z gwiazdką pod kciukiem prawej ręki, ten sam co służy do zmniejszania powiększenia zdjęcia w podglądzie. Przynajmniej u mnie tak jest
A o dwóch trybach AF w trybie LV już Ci tutaj napisano.