Na prawdę nic dobrego nie widzisz w tych zdjęciach? Rozumiem, że "dobry" fotoreporter tylko w RAWach robi... Muszę się jeszcze wiele nauczyć...
Na prawdę nic dobrego nie widzisz w tych zdjęciach? Rozumiem, że "dobry" fotoreporter tylko w RAWach robi... Muszę się jeszcze wiele nauczyć...
No może to ja jestem spaczony, ale na prawdę z tych zdjęć byłby dobry materiał, bo kadry, panning są dobre, ale po prostu wyglądają tak kompaktowo... Daj się przekonać, zrób chociaż jedną serię w RAWie i zobacz co idzie z tego uzyskać!
nie rob w RAWach, strata czasu i pamieci,
jesli nie wyciagasz zdjec, cieni i swiatel o wiecej niz 2EV to wszystko co mozesz zrobic w RAWie zrobisz tez na JPG,
obrobka rzeczywiscie slaba, ale czesciej tez po prostu zle swiatlo i miejsce z nieciekawym tłem,
przydalo by sie tez pare kadrow zamrozonych na malej GO, np w powietrzu, czasami wieksza dynamike osogniesz wlasnie przez zamrozenie, widac wtedy kurz w powietrzu, mala GO tez swoje robi,
mnie sie strasznie nie podobaja zdjecia panoramowane gdzie tylko czesc auta jest ostra a reszta rozmazana, to wlasnie powoduje glownie efekt "kompaktowosci" fotografii,
no i jak juz panoramujesz to rob to porzadnie, bo jak poruszenie jest male to wyglada to bardziej jak nieudane ujecie niz zamierzony efekt, mowie tu o zdjeciach numer 112, 114, 119
Jest Kuchar, Kajetanowicz, a gdzie jest trzeci z wielkich "K" - L. Kuzaj?
Fajnie uchwycona dynamika na tych ostatnich kadrach (#120 i 121), a z poprzedniej serii #111, 113 i 118: interesujący "psychodeliczny" efekt wyciągnąłeś szerokim kątem (#111), wejście w łuk (#113) i dobra obserwacja blokady tylnej osi (#118) - może nieco więcej miejsca przed maską by się tu przydało, ale źle nie jest![]()
`125.123.133 ho ho ho
proszę pana wyszło super,
127 , 131 fajny moment
122 przydało by się coś wyciągnąć na boku bo ciemno , dlatego trzaska się w rawachbo jest z czego
pozdrawiam Darek
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Ostatnie bardzo mnie się podobają, fajnie zamrożone dobre momenty. Najbardziej mi do gustu przypadła 132 przez to zestawienie zieleni otoczenia i auta z brązową drogą.
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R