Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: 430ex czy 430ex II?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez studentmibm1 Zobacz posta
    Czy zdarzaly sie problemy z plastikowa stopka w wersji exI ?
    Pomimo dosyć intensywnego używania - nigdy. Zresztą jakie to problemy mogły by się zdarzyć nie wliczając oczywiście jej złamania/urwania?
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Jedyny mankament to taki, ze jakbys chcial zamiennik OC-E3 DELTA do EXII bedzie problem z kontaktem w stopce (czasem jest lub nie). Z EXI nie ma problemow. To tez taka mala roznica Poza tym, plastikowa stopka u mnie w 430EXI zyje i ma sie dobrze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Skorzystam z tego watku i zapytam, czy jest jakas tansza alternatywa dla 430ex? Druga rzecz to kupno jakiego elementu ma wiekszy sens, lampa czy lepszy obiektyw? (nie ma mozliwosci finansowych na oba, obecnie 350d +kit)
    350D kit

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Alternatywa o podobnej jakości jest, ale różnica w cenie minimalna wiec chyba nie ma sensu.

http://www.skapiec.pl/site/cat/53/comp/240783

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejM Zobacz posta
    ...kupno jakiego elementu ma wiekszy sens, lampa czy lepszy obiektyw?
    Tego który jest Tobie bardziej potrzebny. Jak dla mnie pytanie kompletnie pozbawione sensu, przecież sam chyba najlepiej wiesz czego aktualnie bardziej Tobie potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 25-02-2009 o 18:30
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Tego który jest Tobie bardziej potrzebny. Jak dla mnie pytanie kompletnie pozbawione sensu, przecież sam chyba najlepiej wiesz czego aktualnie bardziej Tobie potrzeba.
    To może sprecyzuje co chce otrzymać, potrzebuje sprzęt, którym bym mógł robić zdjęcia dzieciakom w każdych warunkach jak również w pomieszczeniach czy to w dzień czy wieczorem, podejrzewam ze bardziej lampa sie przyda ale chce usłyszeć rady tych co już mieli takie dylematy
    350D kit

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kit jest slaby , 350D ma wbudowana lampe ktora mozna wykorzystac ( z - ekspozycja zeby czasem dopalila lekko , kwestia wprawy i potrzeby jej uzycia ) , wolal bym lepsze szklo niz 430ex z ciemnym i marnym kitem
    no comment...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Za cenę 430 ex II ciężko kupić dobre jasne szkło. Jak chcesz robić fotki tylko do rodzinnego albumu, to możesz kupić nowego kita z IS i lampę. W zasadzie w cenie około 800 zł dostaniesz najwyżej używanego 17-85 IS, który jest dobry ale ciemny. Możesz jeszcze pomyśleć nad używaną 50-tką 1.4. W każdym razie sam musisz podjąć decyzję. Ja kupiłem w zeszłym roku lampę, mając 50/1.8 i 17-85/4-5.6 IS i mimo że to szkła nie najwyższych lotów, to stwierdziłem że i tak nie dostanę nic lepszego za 750 zł, więc wziąłem lampę. Nowy kit z IS wypada całkiem nieźle w porównaniu do starego, a kosztuje 3 stówy (nówka) więc możesz używany sobie dokupić do lampy i do zdjęć rodzinnych wystarczy. Potem uzupełnisz szklarnie. Wszystko w swoim czasie
    Podpisy kłamią

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja posiadam 430 EXII i chodź moje słoiki nie są imponujące i w sumie na prawdę ciemne to jestem bardzo zadowolony z tej lampy. Do celów amatorskich jak najbardziej znajdzie zastosowanie nie jest to 530 ale wiadomo kwestia ceny. Jedynym minusem który jest trochę rażący to kwestia przycisków do sterowania...na moje paluchy trochę za małe. W przyszłości będzie ta lampa świetnie pasować jako slave!! A tymczasem strzelam i jestem zadowolony.
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arko Zobacz posta
    ...nie jest to 530 ale wiadomo kwestia ceny.
    A co to za model?
    EOS + Speedlite

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów