Bardzo spodobała mi się trójka.
Czwórka, piątka, szóstka - też ciekawe.
Pierwsze i drugie wyglądają jak przypadkowe pstryki do rodzinnego albumu.
Regulamin pkt 8.
Mnie się bardzo podoba 3 i 5. Lubię takie "momenty". IMHO na 2-ce czegoś zabrakło. Nic się nie dzieje w środku planu, nie wiadomo na czym się skupić.
Pozdrawiam!
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
PIerwsze dwa rzeczywiscie raczej przecietne. Ciezko znalezc jakis punkt zaczepienia..
Trojka bardzo fajna. Taka reporterka zalecialo
No i widoczki tez ciekawe - lubie mosty![]()
W jedynce ucięcie flagi dość nieszczęśliwe IMHO, cz-b most między dwoma zdjęciami w kolorze wygląda trochę od czapy. Generalnie całość dość przeciętna - 5 dni to sporo czasu.
mieszkam w NY od wielu wielu lat... szkoda zr ty miales tylko 5 dni... #3 super zdjecie... reszta to raczej standardzik.... bez emocji czy jakiegos zachwytu... w NY niestety trudno zrobic dobre zdjece, bo kazdy landmark wszystkie widoki sa oklepane z kazdej strony, wiec ciezko pstryknac cos co kiczem nie bedzie... ja przez te wszystkie lata z reka na sercu moge powiedziec ze zrobilem dwa zdjecia ktore sa niezle i niestandardowe a reszta a jest ich tysiace to raczej kiczyk nowojorski... widze zdjecie robione z Top of the Rock... przepalone niebo przepalone budynki... ale pociesze cie jak zyje nie widzialem dobrze zrobionego zdjecia z tego miejsca))) jest to poprostu technicznie niemozliwe... czasem widzialem gorsze czasem lepsze ale to miejsce jest fatalnie ustawione do slonca.... widok piekny, zpiera dech w piersi nawet mi chociaz jestem tam regularnie raz-dwa w miesiacu... niestety zdjecia wychodza fatalne... jakbys byl kiedys w NY i chcial wyskoczyc na wycieczke po dobrych miejscach fotograficznych daj znac... pozdrawiam
Nierówno strasznie. Pierwsze 2 kiepścizna straszna, Grand Central kadr przypadkowy jakby, Chinatown - lewo dół w ogóle do obcięcia, 3 zabrakło ci ogniskowej, ale fajnie złapane, most Brooklyński- czemu tak ciemno po lewej ? Times Square - troche chaos i krzywo, panorama fajna (skąd to robione?).
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dzieki za sugestie i uwagi.
Panorama robiona z tak jak pisal Rypson - taras widokowy w Top of the rock, w lewym dolnym rogu widac ludkow, ktorzy sa poziom nizej.
pozdrowka!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Rypson masz racje w 100%...5 dni w Nowym Jorku to strasznie krotko, w sumie zdarzylem w szybkim tempie zwiedzic glownie Manhattan. Poza tym bedac samemu i to 1 raz, trzeba ciagle przegladac mape i przewodnik, dzwigac torbe z aparatem. Czasem zaluje ze na tak krotko, majac wiecej czasu mozna zwiedzic duzo wiecej i dluzej zastanowic sie nad zdjeciem. Niektore wychodzily po prostu pocztowkowo
Wrzucam jeszcze kilka w kolorze. Przy tych czarno-bialych chyba zle je obrobilem, wyszly za duze kontrasty.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Ostatnio edytowane przez bartmika ; 10-11-2008 o 18:35 Powód: Automerged Doublepost
7 - obcięte nogi
8 - jakiś samochód na jakiejś ulicy zaparkowany przy krawężniku, brawo ;-)
13 -park w którym nic się nie dzieje
jak dla mnie 11 the best. Mógłbyś zrobić krok w prawo aby flaga weszła w środek.
"nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"