Pokaż wyniki od 1 do 10 z 275

Wątek: analogowa fotografia jest za droga

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam J. Ławnik
    No pewnie

- pelna klatka to duzy wizjer
    W cyfrach z mniejsza klatka jest on duzo mniejszy niz np w Eos 3 i jak dla mnie jest to duza wada. Uzywalem 300D, 10D, 20D i 1D mk2 i wszedzie bylo slabo pod tym wzgledem.
    A to chyba nie jest reguła. Wizjer mógłby być duży, tylko producent powinien się przyłożyć. Przecież w pełnych klatkach są różne wizjery, duże i małe. W cropach są małe, bo Canon żywcem pewnie przeniósł rozwiązania z analoga.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Adam J. Ławnik
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A to chyba nie jest reguła. Wizjer mógłby być duży, tylko producent powinien się przyłożyć.
    Nie znam sie na stronie technicznej ale wydaje mi sie ze jest to jakis problem. Gdyby go nie bylo to z pewnoscia w profesjonalnym modelu 1Dmk2 za jedyne 15.000 zł bylby duzy wizjer a jest taki sam jak w 20D :-?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A to chyba nie jest reguła. Wizjer mógłby być duży, tylko producent powinien się przyłożyć.
    Hmm, to by się dało zrobić, że producent wziąłby jeszcze pełnowymiarowe lustro Miałbyś wtedy duży, jasny wizjer, a na jego środku prostokąt odpowiadający matrycy. Cos jak high-speed mode w Nikonie No i coverage, kurna, ponad 100% ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

może zabrzmi to głupio, bom amator... ale czy nie dałoby się powiększyć obrazu obitego od lustra np. w celowniku ??
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    może zabrzmi to głupio, bom amator... ale czy nie dałoby się powiększyć obrazu obitego od lustra np. w celowniku ??
    Ależ oczywiście że można Obraz z lustra można rzucić choćby i na ekran kinowy Niestety oprócz odpowiedniej wielkości musi on być również odpowiednio jasny.. a światła jest tylko tyle ile wpadnie przez obiektyw.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Miałem na myśli jedynie powiększenie obrazu do wielkości z SLR ;-) Obraz byłby pewnie ciemniejszy, ale czy aż nieużyteczny ??
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Miałem na myśli jedynie powiększenie obrazu do wielkości z SLR ;-) Obraz byłby pewnie ciemniejszy, ale czy aż nieużyteczny ??
    Hmm, przymknij przeciętny obiektyw (f/4-5.6) o działkę/dwie, przytrzymaj DOF preview i spróbuj ostrzyć ręcznie

(no dobra, wiem że to nie fair, bo przysłona.. ale mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli )

Uprawnienia umieszczania postów