Pokaż wyniki od 1 do 10 z 275

Wątek: analogowa fotografia jest za droga

Mieszany widok

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Dolicz zapas materialow na rok na 2-3tys fotek (a to sie w tydzien da wypstrykac) i masz juz na 350'tke, a moze i 20'stke

Cyfra wbrew pozorom nie jest taka droga... Analog ma duzo wydatkow ukrytych... Rozlozone w czasie, ale jak podliczyc to spore sumy wychodza. A napewno analog nie bedzie taniec...

Pozatym proces to nie walenie kotka przy pomocy mlotka... Picowanie analoga skanerem... Po co? Nie lepiej odrazu calosc procesu miec cyfrowo?
    czekaj, moze wypilem za duzo, ale... ja mam cyfre! zaczalem ten watek od wlasnych zwierzen, jakie byly tego powody! wiec... dlaczego starasz sie mnie przekonac, ze cyfraki sa tansze? przecierz to ja wystartowalem z takim stwierdzeniem i pytaniem jednoczesnie. wiec?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    wiec... dlaczego starasz sie mnie przekonac, ze cyfraki sa tansze? przecierz to ja wystartowalem z takim stwierdzeniem i pytaniem jednoczesnie. wiec?
    Bo ten watek przegladnalem tak "trzy po trzy" i mi sie chyba pokickalo

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Powieście mnie za narządy płciowe, ale ja wolę jednak to, co daje mi analogowa, czarno-biała klisza niż plik z tych fajnych korpusów i siedzenie nad softem godzinami
    A tam od razu wieszac... Chcesz to rob tradycyjnie...
    B&W narazie troche trzeba kombinowac na kompie tak aby bylo ladne (chociaz to chyba raczej bardziej ze wzgledu na ilosc mozliwosci i kombinacji). Ale to kwestia wprawy i "co kto lubi"... Pewnie niedlugo dorzuca do cyfrakow jakies krzywe i profile i moze sie okazac ze i b&w nie bardzo sie oplaci meczyc na zelatynie.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów