Cytat Zamieszczone przez zabol
ja myśle ze przyszłość dla fotografi analogoewj jest. Z fotografią analogową pewnie bedzie tak że zostanie ona zarezerwowana dla wąskiego graona specjalistów (czyt. artystów) A cała reszta fotograficznego świata przesiądzie sie na cyfry. Zobaczcie co sie dzieje z fotografią otworkową. Niby takie tam puszki z otworkiem a jednak wielu artystów fotografików sie tym zajmuje
froolk niby masz racje z tym ze w cyfraku tez sam robisz fotki, ale nie poczyjesz ich w ciemni tak jak to jest z analogiem. Nie bedziesz sie pociła i starał zeby w zupełnych ciemnościach nawinąć negatyw na szpulę w koreksie.
Jeszcze jestem
Myslimy na tych samych falach. O to mi chodzi. Chciałem nawet podac przykład fotografii otworkowej
Jasne, że będzie, ale właśnie dla Artystów, nie dla profesjonalistów i amatorów.
Profesjonalista to IMHO ktoś dla kogo fotografia to profesja, dobrze kombinuję ? A profesja to pieniążki i czas który też jest pieniążkiem (gdzies mi sie obiło o uszy ), juz na ostatniej olimpiadzie wiecej bylo reporterów z cyfrą niż analogiem, przecież fotki do redakcji moze puścić natychmiast komórką. Nie mówię, ze to jest tak eleganckie jak fotografia analogowa, ale nie mylcie Artystów z Profesjonalistami bo to Ci pierwsi sie obrażą he, he.