Witam! Ostatnio zainteresowałam się fotografią portretową. Oto kilka moich cyknięć:
1
2
3
4
5
6
PROSZĘ O WSKAZÓWKI !!! ;-)
Witam! Ostatnio zainteresowałam się fotografią portretową. Oto kilka moich cyknięć:
1
2
3
4
5
6
PROSZĘ O WSKAZÓWKI !!! ;-)
Jeśli to początek to jestem pod wrażeniem.
Pomysłowość etc.
jedyna co ja bym potrafiła doradzić to jeśli są to sesje z aranżacją to poza tymi portretami i zbliżeniami przydałoby się coś w szerokim kącie pokazaćŁadnie by dopełniło całości tak mi się wydaje.
Aha no i nie fotografuj w pełnym słońcu, gdy jest ono wysoko na niebie i silnie daje bo wtedy masz utrudnione zadanie przez tworzące się białe plamy vs. ostre cienie.
No i trzymam kciukibędę śledzić bo widzę, że zapowiada się dosyć kreatywnie
![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Dokładnie, w pełnym słońcu bez lampy (a najlepiej np lampa na statywie + ring albo 2 lampy) nie będzie ok.
Nieco wypalone plamy na twarzy modelki mocno psują wrażenie wizualne.
To tyle technicznie, na artyzmie się nie znam.
zdjecia z pomysłem, fajnie
a co do wrażeń technicznych to już wszystko zostało napisane
Naprawde bardzo pomysłowo:wink:
Efekt o mocnych cieniach szczególnie widać na #6. w #2 brakuje drugiej nogi.. poza tym fajnie. najbardziej podoba mi się #1:wink:
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
ostre cienie na twarzy nie wyglądają najlepiej, sugeruje zakup blendy
Pozdr.
Dziękuję serdecznie za wszystkie komentarze
Dołączam jeszcze kilka ujęć z bardzo mokrej sesji. Zdjęcia te zostały wykonane obiektywem Pentacon 100/2,8. Ostrość ustawiam ręcznie (niestety):
1
2
3
4
5
Jak zwykle proszę o wskazówki![]()
1. widziałabym jednak w pionowym kadrze...
5. trochę za ciemna kolezanka po lewej...
a tak to bardzo fajnie, radosnie![]()
5 chyba ciut za ciasno kadrowana w takim ustawieniu modeli, moze takie ciasne kadrowanie lepiej bys ie sprawdzilo gdyby modele byli blizej siebie?
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Witam ponownie po dłuższej przerwie.
Nie było ani czasu, ani pogody na jakąś wypasioną sesję, ale wybrałam się z moimi modelami na mały spacer
oto jego skutki:
1
2
3
4
5
6
7
8
część moich prac umieszczam na: http://kaaasiaaa.digart.pl/
jak coś, to zapraszam
i proszę o wskazówkibo ja się nie znam