Kolaj, a czy możesz mi coś doradzić w kwestii wyboru serii trójnogu 190 vs. 55 "frotki" dla przybliżonego zestawu o jakim pisałem wcześniej?
Pozdrawiam
Kolaj, a czy możesz mi coś doradzić w kwestii wyboru serii trójnogu 190 vs. 55 "frotki" dla przybliżonego zestawu o jakim pisałem wcześniej?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 18-03-2009 o 15:08
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Na szczęście kupiłem 488rc2, czyli większą wersję i bardziej wytrzymałą.
Gdybym jednak wcześniej był na tym forum to pewnie wziąłbym BENBO
Tak czy siak jestem z mojego zestawu bardzo zadowolony i tylko troszkę mi przeszkadza, że muszę trzymać aparat jedną ręką podczas zwalniania kuli, panoramować na mojej głowicy można, więc jest bardzo przydatna.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Zgubiłem... Ale zadzwoniłem do Fotozakupów, gdzie kupowałem statyw i mi podali:
www.foto-technika.pl, ul. Ks. Robaka 63C, 80-119 Gdańsk, tel. 058 320-11-72 (do 74).
A za sztukę zatrzasku to coś naście - dwadzieściakilka zł...
Nie kupuj drugiego, chyba, że chcesz i rury mieć na zapas!
Powodzenia!
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Mam pytanie dotyczace centralnego, wysuwanego elementu statywu. Czy mozna dokupic takie cos o mniejszej dlugosci? Czesto mam zamiar fotografowac statywem rozlozony na ziemi, jednak srodkowy element (kolumna) jest strasznie dlugi.
Mozna cos z tym zrobic?
edit: Albo mi sie wydaje, albo mozna wyciagnac z kolumny element laczacy glowice i wsadzic go bezposrednio w mocowanie w statywie???
(nie mam akurat przy sobie statywu)
Ostatnio edytowane przez siudym ; 24-04-2009 o 16:11
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
tyklo ze to jest plastik - srednio to bedzie stabilne.. glowica centralna to i tak najbardziej narazona na drgania czest statywu dlatego ja w swoim 314yh ktorego ciagle czasem uzywam, odpiłowałem zbedna czesc kolumny i teraz statyw lezy zupelnie plasko na ziemi :-)
Myslalem nad tymJednak szkoda mi tracic calosci, czesto statyw uzywany jest na max. rozciagniety :/ Chyba, ze ktos ma taka kolumne na sprzedaz? Np. z drugiego uszkodzonego zestawu itd ?
![]()