Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: MacBook Pro vs starszy MacBook Pro

Domyślnie

...no to jest jeszcze lepiej. Poniewaz na Mac pracowalem od zawsze we Francji nigdy nie myslalem o tym, jak wyglada sprawa polskich znakow. Okazuje sie, ze dla Pl jest zupelnie inna klawiatura... Czy to znaczy, ze bez klawiatury pl nie uzyskam polskich znakow pod os x?

Jak robia ludzie jezdzacy po wielu krajach albo np. tlumacze?
    ║ 50D i 30D + graty ║

Uzależniony

Domyślnie

Polskie znaki uzyskujesz tradycyjnie z alt'em.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a za raz, za raz. We Francji mają ten poroniony wynalazek, czyli AZERTY? Matko, męczyłem się z wklepaniem adresu swojej strony domowej z dziesięć minut, tam nawet przecinek jest gdzie indziej... Ja mam chamerykańskiego z klawiaturą US i nie ma problemu z polskimi literami. Gorzej jest z wypadającymi klawiszami tutaj.
    I a propos analizy MBP co do ich plastiowatości. Wszystko, poza baterią i "top case" jest aluminiowe (spod rys przebija błyszczące aluminium), w sumie to chyba lepiej nawet, nawet ten plastik potrafi być diabelnie zimny, jak się ponosi komputerek w torbie trochę teraz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tylko trzeba w systemie zaznaczyć język polski, ale to chyba oczywiste.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 23-11-2008 o 12:09 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    We Francji mają ten poroniony wynalazek, czyli AZERTY?
    ...myslalem tak jak ty... az do momentu kiedy zaczalem regularnie pracowac z uzyciem tych klawiatur. Po prostu jest to uklad przystosowany do francuskich znakow diakrytycznych. Uklad qwerty+alt (z tego co wiem, na Mac nazywany PRO) to po prostu adaptacja qwerty do uzyskiwania "naszych" znaczkow. Uwazam, ze wykazalismy sie inteligencja przejmujac uklad qwerty... chociaz polskie klawiatury z naszymi zn. diakryt. byly do zdobycia jeszcze okolo 10 lat temu.

Mac juz zamowiony z klaw. english international. bo do francuskiego w domu mam juz laptopa z azerty i jest wbrew pozorom rownie logiczna i ok :-)

dygresja: uzywamy w Polsce qwerty, ale to nie znaczy, ze musimy brudzic jezyk obcymi slowami, w czym niestety jestesmy "naprawde niezli". Pozdrowienia dla "akantow" i polskich "kopyrajterow".
    ║ 50D i 30D + graty ║

Domyślnie

Komputer dotarl.

Tym, ktorzy zastanawiaja sie nad zakupem nowego MBP radzilbym wejsc na strone Apple i przekalkulowac, czy oplaca sie dodawac RAM i zmieniac HDD w podstawowej wersji. Moze sie okazac, ze wyzszy model z 4GB Ramu, lepszym CPU i lepsza karta graficzna,z HDD 250 7200obr jest niewiele drozszy niz modyfikowany podstawowy.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów