Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: Smakowite zdjęcia czyli fotografowanie żywności

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A to to zależy od efektu finalnego jaki chcesz osiągnąć. Posiadając trzy lampy studyjne już raczej będziesz mógł zrobić wszystko, ale są magicy co i z lampkami biurkowymi ogarniają temat jako tako.

stacho85
    Guest

Domyślnie

No właśnie nie chciałbym zbyt wielkich nakładów ponosić z tym, bo mi to nie będzie później do niczego potrzebne, zabieg jednorazowy do własnej firmy. A jakieś kombinowanie z lampami halogenowymi wchodzi w grę ? Czy doświetlając te produkty koniecznie stosować białą parasolkę ? Nie mam doświadczenia w tym względzie.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stacho85 Zobacz posta
    No właśnie nie chciałbym zbyt wielkich nakładów ponosić z tym, bo mi to nie będzie później do niczego potrzebne, zabieg jednorazowy do własnej firmy....
    No wiesz, to ma być reklama. Jak zrobisz złe zdjęcia to będzie antyreklama. Nie ma uniwersalnej recepty na takie foty. Każdy produkt może zachować się inaczej. Raz do jednego zdjęcia warzyw użyłem 6 lamp a ustawianie kompozycji i próby z oświetleniem trwały kilka godzin. Ale z wynagrodzenia byłem zadowolony czyli Klient z fotki też. Z takim wyposażeiem odpuścił bym temat-to nie ma być zdjęcie do aukcji internetowej ale do reklamy firmy.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Uprawnienia umieszczania postów