Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: Smakowite zdjęcia czyli fotografowanie żywności

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

Janusz Body zastanawiam się czy ty dotknąłeś aparatu i już wiedziałeś czym jest przysłona czas naświetlania i dużo takich pojęć w które fotografia jest obszerna. Ja się uczyłem używać klawiatury, komputera obecnie uczę się używać urządzenie jakim jest aparat fotograficzny czy samochód ....I rozumiem ludzi którzy chcieli by efekty "już" zwłaszcza jeśli chodzi o ich interes czy biznes.... Ne zamierzam już wymieniać swoich opinii bo i tak pewne przyznam wam racje ..
    <<Być Amatorem- Człowiek uczy się przez całe życie>>
    450D+ 18-55, D80+50/1.8

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turo1001 Zobacz posta
    Janusz Body zastanawiam się czy ty dotknąłeś aparatu i już wiedziałeś czym jest przysłona czas naświetlania i dużo takich pojęć w które fotografia jest obszerna. .....
    A wiesz, że tak. Zanim dostałem pierwszy aparat to już te rzeczy wiedziałem. 50 lat temu bez tej wiedzy po prostu nie dało się w ogóle zrobić zdjęcia. To w Druhu czy Starcie trzeba było ustawić samemu - nie miały tego świetnego zielonego kwadracika.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A wiesz, że tak. Zanim dostałem pierwszy aparat to już te rzeczy wiedziałem. 50 lat temu bez tej wiedzy po prostu nie dało się w ogóle zrobić zdjęcia. To w Druhu czy Starcie trzeba było ustawić samemu - nie miały tego świetnego zielonego kwadracika.
    Przepraszam bardzo, ale w aparacie Smiena 8M przesłonę ustawiało się na czułość filkmu, a czas wyskalowany był różnych chmurkach i słoneczkach.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fazid_66 Zobacz posta
    Przepraszam bardzo, ale w aparacie Smiena 8M przesłonę ustawiało się na czułość filkmu, a czas wyskalowany był różnych chmurkach i słoneczkach.
    A czy ja pisałem o Smienie 8M ? Druh i Start to były poważne aparaty. Średnioformatowe.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów