Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: Zdjecia, to juz nic wartościowego...?!!??!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Mam takiego kolege, który mi podsyła od czasu do czasu linku do uaktualnionej galerii. A w niej jest zawsze 3-4-5 razy za dużo zdjęć! Ci ludzie może strzelają dużo, ale rzadko kiedy potrafią coś z tego wybrać
    No bo teraz w dobie fotografii cyfrowej umiejętnością nie mniejszą od samego robienia zdjęć jest ich selekcja.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,

Gust kształtowany jest obecnie przez TV, mało kto czyta książki, słucha radia nawet. W TV poziom jest kiepski lub fatalny i wiekszość bierze z tego wzór nie zdając sobie nawet sprawy, że isnieją światy gdzie wszystko wygląda inaczej, a nawet jak się o nich dowiedzą to okaże się, że im sie nie podoba bo jest inaczej niż w serialach i tańcach na lodzie - dużo gorzej. Gust ten jest kształtowany przez tych którzy ciągna z tego ogromne zyski i dzięki temu koło się zamyka. Oni maja na to środki i wychowują całe rzesze przeciętniaków dlatego jest tak jak piszecie. Szkoła nie ma na to wielkiego wpływu bo jej pozycja znacznie spadła. Ambitna fotografia to coś czego wyedukowany na obrazach telewizyjnych dodbiorca nie jest w stanie ocenić i docenić. Chcąc nie chcąc stajemy sie elitą. Może troche zbyt pesymistycznie?

swnw

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No bo teraz w dobie fotografii cyfrowej umiejętnością nie mniejszą od samego robienia zdjęć jest ich selekcja.
    Ależ ta selekcja była zawsze istotna.
    Andre Kertesz miał co najmniej 3 warianty Meudon, ale wybrał tylko jeden.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No a co powiedzieć o tym "nieudaczniku" ? http://en.wikipedia.org/wiki/Rouen_Cathedral_(Monet)
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta

Zły przyklad dałeś. o ile z innymi produktami w marketach sie zgodzę, tak z ciuchami niekoniecznie. Zauważ jak duzo ludzi teraz chodzi po galeriach handlowych, obładowani torbami z markowych sklepów (rzadko kiedy sa tanie), toteż te sklepy się utrzymują. Nie chodzi tu bynajmniej o cenę czy markę, ale takie ubrania potrafią czesto odwdzięczyć sie dobrą jakoscią, przez co nie wyrzucisz ich po miesiącu..
    Zgadzam się z Tobą, także wolę kupić jeden markowy ciuch niż 3 chińszczyzny wiedząć, że odwdzięczy mi się trwałością. Tyle, że trzeba jeszcze w miarę zarabiać. Powiedz kasjerce w hipermarkecie która zarabia najniższą krajową żeby poszła kupić sobie markowy ciuch, albo żeby nie mając bogatych rodziców "wywaliła" na fotografa na ślub 2tys
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Biadolenie. To że masowy klient nie ma gustu i kupuje kicz "bo taniej" to wiadomo było zanim jeszcze powstał aparat cyfrowy.
    Proponuję skupić się na tych, którzy dobre fotografie docenią i za to zapłacą albo przerzucić się na inny zawód bo nie ma obowiązku bycia fotografem i związanego z tym cierpienia ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Zgadzam się z Tobą, także wolę kupić jeden markowy ciuch niż 3 chińszczyzny wiedząć, że odwdzięczy mi się trwałością. Tyle, że trzeba jeszcze w miarę zarabiać. Powiedz kasjerce w hipermarkecie która zarabia najniższą krajową żeby poszła kupić sobie markowy ciuch, albo żeby nie mając bogatych rodziców "wywaliła" na fotografa na ślub 2tys
    Przecież chińskie też są markowe, troszkę tego nie rozumię:/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Biadolenie. To że masowy klient nie ma gustu i kupuje kicz "bo taniej" to wiadomo było zanim jeszcze powstał aparat cyfrowy.
    Proponuję skupić się na tych, którzy dobre fotografie docenią i za to zapłacą albo przerzucić się na inny zawód bo nie ma obowiązku bycia fotografem i związanego z tym cierpienia ;-)
    Podpisuje się pod tym.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 08-11-2008 o 19:06 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No a co powiedzieć o tym "nieudaczniku" ? http://en.wikipedia.org/wiki/Rouen_Cathedral_(Monet)
    Tym przykładem wygrywasz

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

MMM wyjąłeś mi to z ust (klawiatury)
    bez sensu

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Powiedz kasjerce w hipermarkecie która zarabia najniższą krajową żeby poszła kupić sobie markowy ciuch, albo żeby nie mając bogatych rodziców "wywaliła" na fotografa na ślub 2tys
    Hmm.. Co do fotografa, to istnieją dwie możliwosci:
    - Jeśli wspomniana kasjerka zarabialaby faktycznie tak mało, to jej slub byłby raczej "kameralny" wśród najblizszych, a fotografa ew. by sobie darowała.
    - Z drugiej strony jeśli mialaby więcej szczęscia niż pieniędzy i trafilaby na jakiegoś dzianego kawalera, to możliwe, że on w 100% zająłby się ślubnymi wydatkami, a i w późniejszym życiu zapewniłby jakiś byt;-)

Co do ciuchów markowych, to można sobie gdybać, bo nie tylko kasjerki w hipermarketach zarabiają najniższa krajową. Jest wielu ludzi żyjących na granicy ubóstwa, które jakoś przeżyć muszą. Miałem tutaj na mysli część społeczenstwa, którą na takie dogodności stać, która stoi przed wyborem; Jakość vs. cena:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów