A ja zawsze byłem przekonany że w Bolesławcu to są tylko dobre knajpy i panowie w sportowej odzieży

.
A co do zakładów z wiekową tradycją - naoglądałem się ostatnio zdjęć znajomych z kilku różnych legnickich punktów foto od wielu, wielu lat trzymających lokalny rynek, kasujących z 2-3k pln, mających terminy zawalone kilka lat do przodu(tak zazdroszczę!

). Zawsze żyłem w przekonaniu że przy takim obrocie "produkują" oni zdjęcia na poziomie Kaliny albo Habakuka. A tam kurcze delikatnie mówiąc amatorszczyzna, na co drugim zdjęciu nogi poucinane w kostkach, suknia spalona na 80% zdjęć na świeżym powietrzu, kadry z kosmosu(pionowo połowa kadru to sylwetka, reszta przejarane niebo), lampa na wprost i egipskie ciemności w tle, oczywiście materiał w formie jpg z puszki z dodanymi w psie tandetnymi ramkami itd itp.
Rosnąca konkurencja z powodu większego dostępu do sprzętu wszystkim wyjdzie na dobre, społeczeństwo zacznie dostawać lepszy materiał, ludzie zaczną widzieć pewne rzeczy i w efekcie wszystkim poważnie podchodzącym do fotografii wyjdzie to na dobre. Przynajmniej taką mam nadzieje.