Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Zdjecia, to juz nic wartościowego...?!!??!

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Gadacie, ze cos tam jest tansze i tansze i bardziej dostepne..

Canon 300 analogowy kosztuje 400 zl.. Do tego jakis obiektyw. Nie musi byc mega dobry, bo analogi dobrze sobie daja rade z tymi z nizszej polki. Kupujesz pare rolek filmu i robisz zdjecia.. Jesli potrafisz odpowiednio ulozyc kadr, ustawic ekspozycje, to zdjecia beda dobre. Jesli nie - wyjda beznadziejne albo przecietnie.

I tak sie wszystko sprowadza do umiejetnosci przciez, a nie do dostepnosci sprzetu...
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    I tak sie wszystko sprowadza do umiejetnosci przciez, a nie do dostepnosci sprzetu...
    No nie tak do konca. Teraz, jesli nie umiesz fotografowac a masz umiejetnosci np. w PSsie, to uratujesz sprawe - i to jest problem dzisiejszych fotografow

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No nie tak do konca. Teraz, jesli nie umiesz fotografowac a masz umiejetnosci np. w PSsie, to uratujesz sprawe - i to jest problem dzisiejszych fotografow
    To tez swego rodzaju umiejetnosc.. Na mnie dziwnie patrzyli, jak mowilem, ze nic nie zmieniam w programie graficznym, a ja po prostu nie umiałem. Powoli się uczę ingerencji w zdjęcia - mam nadzieję, że z dobrym skutkiem.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu

Domyślnie

Taki Wam się filozoficzny wątek z tego zrobił : )
    jakby ktoś miał ochotę, to tak do poczytania o pani fotograf w ramach refleksji:

http://www.bolec.info/index.php?op=i...=2726&strona=3

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A ja zawsze byłem przekonany że w Bolesławcu to są tylko dobre knajpy i panowie w sportowej odzieży.

A co do zakładów z wiekową tradycją - naoglądałem się ostatnio zdjęć znajomych z kilku różnych legnickich punktów foto od wielu, wielu lat trzymających lokalny rynek, kasujących z 2-3k pln, mających terminy zawalone kilka lat do przodu(tak zazdroszczę!). Zawsze żyłem w przekonaniu że przy takim obrocie "produkują" oni zdjęcia na poziomie Kaliny albo Habakuka. A tam kurcze delikatnie mówiąc amatorszczyzna, na co drugim zdjęciu nogi poucinane w kostkach, suknia spalona na 80% zdjęć na świeżym powietrzu, kadry z kosmosu(pionowo połowa kadru to sylwetka, reszta przejarane niebo), lampa na wprost i egipskie ciemności w tle, oczywiście materiał w formie jpg z puszki z dodanymi w psie tandetnymi ramkami itd itp.

Rosnąca konkurencja z powodu większego dostępu do sprzętu wszystkim wyjdzie na dobre, społeczeństwo zacznie dostawać lepszy materiał, ludzie zaczną widzieć pewne rzeczy i w efekcie wszystkim poważnie podchodzącym do fotografii wyjdzie to na dobre. Przynajmniej taką mam nadzieje.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A ja zawsze byłem przekonany że w Bolesławcu to są tylko dobre knajpy i panowie w sportowej odzieży.

A co do zakładów z wiekową tradycją - naoglądałem się ostatnio zdjęć znajomych z kilku różnych legnickich punktów foto od wielu, wielu lat trzymających lokalny rynek, kasujących z 2-3k pln, mających terminy zawalone kilka lat do przodu(tak zazdroszczę!). Zawsze żyłem w przekonaniu że przy takim obrocie "produkują" oni zdjęcia na poziomie Kaliny albo Habakuka. A tam kurcze delikatnie mówiąc amatorszczyzna, na co drugim zdjęciu nogi poucinane w kostkach, suknia spalona na 80% zdjęć na świeżym powietrzu, kadry z kosmosu(pionowo połowa kadru to sylwetka, reszta przejarane niebo), lampa na wprost i egipskie ciemności w tle, oczywiście materiał w formie jpg z puszki z dodanymi w psie tandetnymi ramkami itd itp.

Rosnąca konkurencja z powodu większego dostępu do sprzętu wszystkim wyjdzie na dobre, społeczeństwo zacznie dostawać lepszy materiał, ludzie zaczną widzieć pewne rzeczy i w efekcie wszystkim poważnie podchodzącym do fotografii wyjdzie to na dobre. Przynajmniej taką mam nadzieje.
    Nie ma dobrych knajp, dresiarzy jakby mniej a co do ceny...
    Jak coś jest drogie to ludzie zwykle myślą że jest dobre.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów