Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [edox]na początku był chaos

edox
    Guest

Domyślnie [edox]na początku był chaos

mój pierwszy "reportaż". tematiesza pielgrzymka. Aparat 450+kit na usprawiedliwienie: mój pierwszy raz z lustrzanką, wszystkie zrobione na M(co w paru przypadkach mnie zgubiło, ale człowiek uczy się na błędach). krytykę przyjmę z pokorą;]

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-11-2008 o 09:00 Powód: naprawa linków

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Niestety zdjęcia się nie wczytują
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edox Zobacz posta
    mój pierwszy "reportaż". tematiesza pielgrzymka. Aparat 450+kit na usprawiedliwienie: mój pierwszy raz z lustrzanką, wszystkie zrobione na M(co w paru przypadkach mnie zgubiło, ale człowiek uczy się na błędach). krytykę przyjmę z pokorą;]

1.http://www.imagic.pl/public/198662/IMG_0918.JPG
    2.http://www.imagic.pl/public/198663/IMG_0989.JPG
    3.http://www.imagic.pl/public/198664/IMG_1291.JPG
    Juz powinno byc cos widac Poprawilem linki do zdjec
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Juz powinno byc cos widac Poprawilem linki do zdjec
    W imieniu Kolegi i własnym dziękuję za pomoc, a zdjecia przerzuciłem do pierwszego postu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edox Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem nieciekawe, przypadkowo pstrykniete zdjecia bez pomyslu. Ot, gdzie stales tam mcisnales spust i tyle. A kadrowanie lezy i kwiczy o edukacje (patrz ostatnie zdjecie przeciete niebem na pol).

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja bym też poczytał (na Twoim miejscu, ja czytam co jakiś czas) do czego i jak stosować AF, GO (autofokus, głębia ostrości).

edox
    Guest

Domyślnie

co do nieciekawości: przypuszczam, że brakuje Ci ludzi na zdjęciach... a w zasadzie ich emocji, grymasów, itp. przynajmniej ja tak odbieram reportaż. więc tłumaczę się: niestety ale kit nie pozwala na zachowanie odpowiedniego dystansu, który by nie zakłócał "intymności" fotografowanych. Fotoreportaż zazwyczaj kojarzy mi się z długimi ogniskowymi(na pewno dłuższymi niż 18-55), choć mogę się mylić w końcu to mój debiut co za tym idzie jak mi się udało coś ciekawego uchwycić to kompozycja kadru nie pozwala tego wydobyć.
    Cytat Zamieszczone przez mjastrzębski
    A kadrowanie lezy i kwiczy o edukacje
    dla tego też obnażam tu swoje braki warsztatowe-aby wysłuchać tego i owego. w końcu nauka metodą prób i błędów przynosi chyba jakieś wymierne efekty. może teraz będzie ciut lepiej...
    4.przypuszczam, że niebo nieciekawe i orientacja pionowa

5.pewnie z kadrem-za dużo po lewo?

6.

7.za ciemno? poruszone?

8.

a lekturę właśnie rozpocząłem ale dzięki za sugestie.
    ps.a i już się pojąłem sztukę wstawiania zdjęć. dzięki za poprawienie wcześniejszego postu.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Na 4 jak dla mnie zdecydowanie brakuje ostrości.
    Nie wiem, jaki był Twój zamysł, ale tu pierwsze skrzypce gra słupek. Tak miało być, to ok (chociaż mam dziwne wrażenie nieostrości tego pierwszego planu).
    7 - całkiem udana, uchwyciłeś fajny motyw, poruszona jest tylko chochla, widać, że te wodę nalewają

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wiem, sam nie robię lepszych, ale jakoś mi te zdjęcia zupełnie nie pasują. Nie podobają mi się, jakieś takie nijakie. Bez pomysłu. Chociaż 5. całkiem niezłe.
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Uprawnienia umieszczania postów