Witam, kilka nowszych zdjęc:
Liczę na komentarze i krytykę![]()
Witam, kilka nowszych zdjęc:
Liczę na komentarze i krytykę![]()
Pozwól, że odniosę sie tylko do ostatniej serii:
- Obgryzione delicje nie wyglądaja apetycznie, uwierz mi:wink: Na dodatek jesli chcesz robić tego typu zdjecia, to jako "model" musi wystapić "nieśmigana, nówka sztuka":grin: Do tego podrasowana w PS, żeby ukazała nam swoje walory.
- To troche wyglada jak fotka testowa sprzętu. co gorsza (z tego co widzę) ze sztucznie dorobioną GO (bo kompakt nawet w trybie "makro" takiej nie ma). Nie wiem na jakich parametrach to robiłes, ale zdecydowanie przesadziłes z ISO. Jesli chcesz dobra poradę i robisz juz takie zdjęcia, przy okazji masz statyw, to zazwyczaj rób na najnizszym ISO (zwłaszcza w kompaktach) Statyw zapobiegnie drganiom, więc możesz wybrać bez obaw optymalną przyslonę, a zdjęcie (jesli zajdzie taka konieczność i mozliwość) bez obaw naswietlać nawet godzinę:-)
- Tutaj może mi sie wydaje, ale zalatuje troche czerwonym. Przy okazji oswietlenie niedopracowane, bo o ile miałeś fajny pomysł na boczne oswietlenie z odblaskami po boku, tak zabrakło oswietlenia z przodu i przez głębokie cienie nie widac szczegółów.
- Przy ostatnim bałagan w kadrze. Nie mozna jednoznacznie określić tematu zdjęcia; czy były nim gałązki, igły, krople, czy ogólnie zieleń, bo żaden z tych elementów nie został odpowiednio wyeksponowany. Rozumiem, że sprzęt narzuca pewne ograniczenia, niemniej w takim wypadku to zdjęcie można było sobie darować..:-)
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.