Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Najszerzej na FF, ale bez winiety.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest to bardzo dobry wybór do Canona w szczególności dla osób, które nie lubią żadnej automatyki .
    Myślę, że w przeciwieństwie do Canon Corp. uczciwie postawiłem sprawę.
    Galerie: dpreview, WSLam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja myśle, że koledze nie chodziło o winietę winietę, tylko o winietę wynikającą z podpięcia szkła cropowego pod FF.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja myśle, że koledze nie chodziło o winietę winietę, tylko o winietę wynikającą z podpięcia szkła cropowego pod FF.
    Też tak to odebrałem.
    BTW: Ta sigma mi się podoba .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Mialem sigme. Swietne szklo. ostrzejsze od 17-40 nawet w rogach. troszke kolory gorsze niz Lka. Ciemna na sluby dlatego sprzedalem . do landszatow mysle ze najlepsza ze wszystkich szkiel. Winetowanie tez mniejsze niz chocby 17-40
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dokładnie. Egzemplarz trampka trafił w moje posiadanie.
    Bardzo fajne szkło. Mam też 17-40 i ostrość na pewno jest lepsza w sigmie. Na FF to jest naprawdę szeroko

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Najszerzej na FF jest sigma 12-24, ja używam jej (niestety) pod 40D, niesamowita sprawa, a pod FF bajka. Szkiełko pancerne, HSM... nic dodać. A jak Ci winietka przeszkadza to od czego są rawy ?
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tu sie zgodze z przedmowcami trampek i gutek maja racje. Winieta mniejsza niz 17-40. Ostrosc - brzytwa. Kontrola zakrzywien - super (nie ma strasznego efektu rybiego oka - aczkolwiek jak sie ktos znajdzie na 12mm w rogu zdjecia - to glowa bedzie jajoglowa). Na kolory nie mialem co psioczyc. Na dzien dzisiejszy uwazam ze najlepsze szklo UWA na rynku (pod FF)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak chwalicie, że idę szukać ceny?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ja używam tej Sigmy i UWAŻAJCIE - trzeba testować DANY egzemplarz z DANYM aparatem!
    Moja Sigma to szkło służbowe, więc nie ja na nie wykładałem pieniądze i nie pod moje puchy to było kupowane, ale z moimi nie współpracuje zbyt dobrze - mydło jak cholera no i ostrość cienizna totalna... Jako że słyszałem o niej również wiele dobrych opinii to tak jak napisałem - zdarzają się dobre jak i tragiczne egzemplarze! Aha no i to światło to tragedia wg. mnie!
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów