Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 30D i 580exII a krótkie czasy w ciemności

Dopiero zaczyna

Domyślnie 30D i 580exII a krótkie czasy w ciemności

Hej

Mam następujący problem - na programie Av w moim 30D czas migawki schodzi poniżej 1/15s gdy jest ciemno.. W skrócie - automatyka ekspozycji zachowuje się, jakby nie widziała lampy.

Jak to ustawić, żeby chodziło dobrze? Czy może jestem skazany na pracę w manualu z lampą?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyglod Zobacz posta
    Hej

Mam następujący problem - na programie Av w moim 30D czas migawki schodzi poniżej 1/15s gdy jest ciemno.. W skrócie - automatyka ekspozycji zachowuje się, jakby nie widziała lampy.

Jak to ustawić, żeby chodziło dobrze? Czy może jestem skazany na pracę w manualu z lampą?
    Przeczytać instrukcję obsługi / poszukać odpowiednich wątków na forum / użyć google'a i trafić na EOS Flash FAQ ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak właśnie jest w trybie Av. Za pomocą którejś z opcji możesz w aparacie wymusić stały czas migawki przy Av bodajże na 1/100s, ale to nie o to chodzi. Ogólnie - nie bój się manuala, automatyka błysku pomoże ci go okiełznać.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Przeczytać instrukcję obsługi / poszukać odpowiednich wątków na forum / użyć google'a i trafić na EOS Flash FAQ ?
    Zaraz zacznę studiować, póki co jestem w transie rozpakowywania pudełek i testowania wszystkiego po kolei. Napisałem na szybko, bo bałem się, że może być coś nie tak ze sprzętem, bo w systemie na P działało to trochę inaczej.

Nie mniej jednak dzięki wielkie!

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyglod Zobacz posta
    przeciez o to chodzi w trybie Av
    masz dobrze naswietlone tlo (czas ponizej 1/15 w twoim przypadku) i dopalony obiekt glowny fleszem

jesli ci taki tryb pracy nie odpowiada uzywaj M

lub Tv (tu sam ustawisz sobie czas ale tlo w nocy bedziesz mial niedoswietlone)

przeczytaj jeszcze raz instrukcje a w szczegolnosci dzial trybow w zwiazku z podlaczeniem lampy zewnetrzej
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    przejrzeć choćby te PRZYKLEJONE!!
    http://canon-board.info/showthread.php?t=3785
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów