Wartość emocjonalną znam najlepiej... Ale może ktoś ma jakies uwagi techniczne, by dokumentalno-pamiątkowe zdjęcia były jeszcze lepsze?
Kompozycja, kompozycja, kompozycja... no i wstrzelić się w dobry moment :-) Na drugim zdjęciu twarz w cieniu - nie za dobrze.
5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
flickr
i do tego ostrosc padła i została na rózowej kurtce z guzikami
Nie tyle twarz jest w cieniu, co cała postać, a nawet konstrukcja, na której zdjęcie jest zrobione. Więc to chyba nie błąd?
Ostrość faktycznie jakaś nie tego, co mnie trochę dziwi, bo wydawałoby się, że twarz i kurtka są praktycznie w tej samej odległości.
Kolejna propozycja:
3.
Na drugim ewidentne poruszenie. Nie martw się. Wszyscy rodzice są zakochani w swoich dzieciach. Gdyby Twoje fotki miały większą wartość to byś się nie chwalił tylko córkąWklejaj do albumu i się ciesz
![]()
1 za ciasno,
2 nie ostre (może na odbitce aż tak nie będzie widać ;-) ),
3 sympatyczne ale GO poszła na czoło, twarz powinna być doświetlona np, blendą lub lampą, trochę za centralnie - pustka po lewej krzyczy!
PS. Nie przejmuj się, opanuj emocje i uwieczniaj świadomie budując kompozycję :-)
"nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"
Z całej serii , zdecydowanie jedynak, byc może "technicznie" pozostawia do zyczenia, natomiast bez dwóch zdań przedstawia emocje, a tego na wielu zdjeciach doskonałych technicznie , nie widać...
Piotr Talarczyk
1ds III 1d