Chciałem wypowiedzieć się w podobym tonie co trampek. Ale nie będę się powtarzał. Nie jest dobrze.
Chciałem wypowiedzieć się w podobym tonie co trampek. Ale nie będę się powtarzał. Nie jest dobrze.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Mój typ to nr.4
Na wstępie - bardzo przyjemna modelka, więc się nie zrażaj, bo warto próbować
1. Czerwone z lewej + masakryczne poruszenie -> kosz.
2. Kadrowo chyba najprzyjemniejsze, ale znów brak ostrości, poruszone + chyba lekki FF. Za słabo doświetlona twarz.
3. Tu już FF wyraźny, czerwone nie pomaga, kosz dobija. Trochę można by też doświelić.
4. Co byś tu nie wymyślił to totalny brak fajnego światła i tak zabije tę fotę.
PS. Czemu masz korekcję ekspozycji o 2/3 w dół?
Body, stałki, zoomik
Swego czasu zakupiłem 85 1.8 i tak tak byłem podniecony światłem 1.8 że cały czas pstrykałem na pełnej dziurze i fotki nie zawsze wyczodziły ostre ale wystarczy przymknąć troszke przysłone i masz całkiem inną ostrość bo w tych zdjęciach tego na pierwszy rzut oka mi brakuje
światło było naprawdę kiepskie. więc siłą rzeczy wyższe iso i wysoka przysłona. bardziej mi chodziło o kadrowanie.
dzięki za uwagi, proszę o jeszcze
Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
www.fotopalmer.pl
Canon 40d + Sigma 18-50 f2.8, canon 50 f1.4 + canon 580EXII
www.fotopalmer.pl
Niedobra perspektywa (z dolu) przy portretowaniu.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
1-sze z ostatniej serii mi się podoba, w sumie nawet ta perspektywa z dołu dobrze wygląda, może gdybyś użył nieco dłuższego obiektywu, byłoby nieco lepiej, ale IMO jest ok.
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
Ciemne okulary zabijaja radosc w oczach ktora powinna byc ukazana, perspektywa na schodach również nieciekawa
pracuj nad swiatlem.