Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 181

Wątek: fotografia koncertowa

Domyślnie

Artus i Hendelson.
    Pewnie, że się da.
    Koncert smyczkowy w takich warunkach i przy takim oświetleniu też bym robił przy zastanym i na takich parametrach o których piszecie. Opisałem to jako typową skrajność.

Ale koncert bardziej "żywiołowy" dopalałbym lampą (tak też robię dość często). Moim zdaniem, można samemu równie dobrze kreować oświetlenie sceniczne przy użyciu lamp własnych

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

lampą to i można sobie dopalać, ale na pewno nie założoną a body,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Lampa na koncercie - zdecydowanie tak, ALE pod warunkiem, że to koncert hardcorowy (albo coś w tym stylu) i pod warunkiem, że to lampa zewnętrzna, najlepiej zsynchronizowana na drugą kurtynę.
    Na większości koncertów zresztą nie można używać lampy. Widziałem już niejedną sytuację, jak po błyśnięciu przez jakiegoś ziutka, ochrona wyprowadziła z fosy wszystkich foto. I bardzo dobrze, bo napierdzielanie spawarą muzykom po oczach jest imho wyrazem braku szacunku. Poza tym, jak już zostało napisane, lampa zabija klimat koncertu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

1.4 + iso 3200 zalatwia problem w warunkach koncertowych tylko trzeba sie w odpowiedniej chwili wstrzelic zeby uchwycic swiatla

Domyślnie

Strzelanie na pierwszą kurtynę też polecam wszystkim się pobawić. Ciągle używałem doświetlenia na 2 kurtynkę póki nie spróbowałem inaczej. Jeśli chodzi o efekty to było to dla mnie wielkim zaskoczeniem. Niestety trzeba też się wprawić i uważać by smugi świateł nie przysłoniły nam postaci... łatwo można popsuć sobie zdjęcia.

Jedne z moich pierwszych prób na pierwszą kurtynkę http://www.bymyside.pl/2010/06/25/wakethedead-x/

zaletą tej metody jest wypełnianie pustych kadrów smugami świateł. Poniżej inny przykład
    http://www.bymyside.pl/2010/07/02/1125-idol-falls/

to wszystko to oczywiście do koncertów HC przy innych nie polecam używania lamp

PS: to że lampa zabija klimat koncertu to już sprawa dyskusyjna, zależy o jakim koncercie jest mowa.
    photo.cheli.pl - koncertowo

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie Foto na koncertach

Witam, mam pytanie. Jako że w weekend będę na koncercie Perfectu, chciałbym się dowiedzieć czy będę mógł legalnie wejść ze sprzętem i zrobić sobie 'kilka' zdjęć do kolekcji i dla wprawek. Czy nie potrzebuję specjalnego pozwolenia czy akredytacji od organizatora koncertu? Będzie odbywał się w miejskiej hali sportowej. Przypuszczam że statyw odpada?
    Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?

PS. Bilet oczywiście już zakupiłem
    5D, stałki, zoomy

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Zapoznaj się w pierwszej kolejności z regulaminem organizatora. Co do sprzętu to przydałaby się jakaś jasna stałka. Z tym co masz w stopce to szału nie będzie, o ile wniesiesz sprzęt na koncert.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Z mojego doswiadczenia, to nie moga Ci zabronic wniesienia sprzetu, tylko zakazac go uzywac Ale to, oglaszaja najczesciej przed koncertem.
    Po drugie - nie spotkalem sie (poza dwoma przypadkami), ze nie wolno bylo "normalnym" ludziom wogole robic zdjec. Mowia po prostu kiedy i jak dlugo mozna robic fotki (najczesciej pierwsze 5 minut lub jeden utwor) i tyle.

Ja raz przestraszony niesamowitymi obwarowaniami i zakazami opisanymi na bilecie, pod groźbą nie wpuszczenia na koncert, nie wnioslem sprzetu i... zaluje, bo ludzie wnosili normalnie a i podczas koncertu cykali jak leci
    Dlatego, na przyszlosc ZAWSZE bede wnosic a jak ochrona bedzie "szczekac", to prawo jest prawem - jesli nie napisali, ze nie mozna wniesc, to nie moga zabronic a potem sie zobaczy/uslyszy ;-)

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    zwykle żeby wejść na fosę potrzebna jest akredytacja - a ta przeważnie przyznawana jest tylko fotografom z legitymacją prasową. jeśli chodzi o normalne wejście z aparatem, to jeżeli idziesz z kobietą to możesz użyć bezdennej kobiecej torebki
    Jako posiadacz legitymacji dziennikarskiej muszę przyznać że najbardziej przydaje się przy np kupowaniu nowego samochodu. O akredytację występuje redakcja dla której pracujesz.

Pozdrawiam...

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów