napierw robisz zmiane rozmiaru a dopiero potem ustawiasz wartość kompresji !!
fotografia koncertowa
Zwiń
X
-
-
wiem wiem - po prostu robiłem to na szybko, a w pracy nie miałem źródłowych tylko juz poredukowane
Komentarz
-
Zamieszczone przez basti78 Zobacz wpiswiem wiem - po prostu robiłem to na szybko, a w pracy nie miałem źródłowych tylko juz poredukowane
Komentarz
-
-
nic by się nie stało ;P
po prostu tak wyszło jak wyszło - co tu teorie dorabiać
sprzedac? co miałem zyskać na zdjeciach to juz zyskałem ;P
Komentarz
-
Przejrzalem foto , czesc strasznie pocieta ( rece itp ) , coz trzeba pocykac koncerty zeby nabrac wprawy bo to nie latwe ;]no comment...
Komentarz
-
również sie zgadzam ;P
tyle ze stałem w jednym miejscu, tak czasem wymuszało kadrowanie
szukam teraz nastepnych okazji, ale nie jest to proste niestety ;(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a pozostałe jak? te niepocięte?
Komentarz
-
Zamieszczone przez basti78 Zobacz wpisa pozostałe jak? te niepocięte?Ostatnio edytowany przez Scream; 3608.
Komentarz
-
Zamieszczone przez basti78 Zobacz wpisbez jasnych szkieł można zapomnieć
poza tym oswietlenie w wiekszosci pl klubow jest raczej mizerne, wiec i tak trzeba dopalac.
Zamieszczone przez basti78 Zobacz wpisja w zasadzie uzywałem 2:
- Tamron 70-200 2,8 - z racji zakresu ogniskowych był idealny
- Sigma 50 1,4 - to szkło to po prostu mistrzostwo
70-200 nadaje sie na duze koncerty. sale jak spodek czy pelenerowki.
50tka mi nie lezy, ale to kwesita indywidualna. wole 24-35 mm.
Komentarz
-
mit ? ciekawe...
ta glebia moze na papierze w cyferkach jest nie duza , ale jakos nie przeklada to sie na same zdjecia , chyba ze ktos z nosem w monitorze szuka granicy tej glebi na zdjeciu , to ja mu wspolczuje...
owszem , koncerty gdzie duzo sie dzieje itd sa trudniejsze sila rzeczyno comment...
Komentarz
-
Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz wpismit ? ciekawe...
ta glebia moze na papierze w cyferkach jest nie duza , ale jakos nie przeklada to sie na same zdjecia , chyba ze ktos z nosem w monitorze szuka granicy tej glebi na zdjeciu , to ja mu wspolczuje...
owszem , koncerty gdzie duzo sie dzieje itd sa trudniejsze sila rzeczy
oczywiscie, ze lepiej miec jasne szkla i przymykac. mowie tu o zastosowaniach klubowych, a nie duzych scenach. czesto w malym klubie ma sie 1-2 lampki do tego jeszcze czerwone i zamiast sie wyglupiac lepiej pomyslec o odbijaniu swiatla.
sam bardzo dlugo nalezelm do zakonu przeciwnikow lampy na koncertach, ale z perspektywy czasu wiedz, ze byla to tylko wymowka od ruszenia **** i nadrobienia warsztatu w temacie.
Komentarz
-
a co innego jesli mozna korzystac z lampy , bo ja z gory zakladam ze tego sie nie uzywam , do tej pory jednak na 90% koncertow byl zakac uzywania lamp , a ja sam wychodze z zalozenia ze lepsze efekty w wiekszosci uzyskuje sie bez lampy
chyba ze jest mozliwosc odbicia swiatla i tak wykorzystania lampy , co sie jeszcze rzadziej zdarza , walenie na wprost daje slabe efektyno comment...
Komentarz
-
Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz wpisa co innego jesli mozna korzystac z lampy , bo ja z gory zakladam ze tego sie nie uzywam , do tej pory jednak na 90% koncertow byl zakac uzywania lamp , a ja sam wychodze z zalozenia ze lepsze efekty w wiekszosci uzyskuje sie bez lampy
na wiekszych imprezach zwykle sa zakazy, ale tam tez jest inne oswietlenie. jak jest jeszcze tv, to juz w ogole malina.
Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz wpischyba ze jest mozliwosc odbicia swiatla i tak wykorzystania lampy , co sie jeszcze rzadziej zdarza , walenie na wprost daje slabe efekty
Komentarz
-
nie no szalejemy jesli mamy zabierac lampki dodatkowe ;] , ja bardziej patrze na foto koncertowe pod wzgledem reportazu dla gazety np. wiec ciezko rozstawiac wlasny sprzet i blyskac , chyba ze wlasnie zespol mowi ok i robi sie taka "sesje" , 2 w 1 ;]
musze dokupic kabelek do lampy i probowac odbijac swiatlo nie tylko od sufitu ciekawe jestem jak to wypadano comment...
Komentarz
-
Ogolnie moje spostrzezenia sa podobne do tego co napisal Badi.
W klubach kapele leja na to czy z lampa czy bez. Dla samego ich komfortu lepiej nie walic na wprost,to troche denerwuje z tego co zaslyszalem od tych po 2 stronie, co graja
Swiatlo odbite lampy nie jest zle i nie oznacza wyprania oswietlenia scenicznego,moge kilka przykladow zapodac z ostatniego konceru w malym,ciasnym klubie. Fakt,pare lamp tam bylo,ale bez lampy,nie byloby szans.
Komentarz
Komentarz