fotografia koncertowa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crazy
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1554

napierw robisz zmiane rozmiaru a dopiero potem ustawiasz wartość kompresji !!
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• basti78

wiem wiem - po prostu robiłem to na szybko, a w pracy nie miałem źródłowych tylko juz poredukowane

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez basti78 Zobacz wpis
        wiem wiem - po prostu robiłem to na szybko, a w pracy nie miałem źródłowych tylko juz poredukowane
        A po co się spieszyć? Stanie się coś jak dzień czy dwa później je pokażesz?

Komentarz

• glasseye
          Bywalec
          • 2008
          • 154

nie sprzedadzą się :P
          moje zdjęcia
          fotografia koncertowa

Komentarz

• basti78

nic by się nie stało ;P

po prostu tak wyszło jak wyszło - co tu teorie dorabiać

sprzedac? co miałem zyskać na zdjeciach to juz zyskałem ;P

Komentarz

• MM-architekci
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2227

Przejrzalem foto , czesc strasznie pocieta ( rece itp ) , coz trzeba pocykac koncerty zeby nabrac wprawy bo to nie latwe ;]
              no comment...

Komentarz

• basti78

również sie zgadzam ;P

tyle ze stałem w jednym miejscu, tak czasem wymuszało kadrowanie

szukam teraz nastepnych okazji, ale nie jest to proste niestety ;(
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                a pozostałe jak? te niepocięte?
                Ostatnio edytowany przez Gość; 21198. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Scream
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 295

a pozostałe jak? te niepocięte?
                  Każdy miał trudne początki z koncertowymi, ale nie każdy wstawia tu swoje pierwsze prace. Zdjęcia kiepskie, na moje oko większość nieostra i bardzo dziwnie kadrujesz. Próbuj dalej, nie zniechęcaj się, Koncertówki wymagają już pewnego doświadczenia.
                  Ostatnio edytowany przez Scream; 3608.

Komentarz

• badi
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 126

bez jasnych szkieł można zapomnieć
                    mit. koncerty, szczegolnie ciezkie brzmienia, sa b. dynamicznymi planami. zycze powodzenia w lapaniu kogos w glebie ostrosci przy f rownym 1.2-1.6.

poza tym oswietlenie w wiekszosci pl klubow jest raczej mizerne, wiec i tak trzeba dopalac.

ja w zasadzie uzywałem 2:
                    - Tamron 70-200 2,8 - z racji zakresu ogniskowych był idealny
                    - Sigma 50 1,4 - to szkło to po prostu mistrzostwo

70-200 nadaje sie na duze koncerty. sale jak spodek czy pelenerowki.

50tka mi nie lezy, ale to kwesita indywidualna. wole 24-35 mm.

Komentarz

• MM-architekci
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2227

mit ? ciekawe...

ta glebia moze na papierze w cyferkach jest nie duza , ale jakos nie przeklada to sie na same zdjecia , chyba ze ktos z nosem w monitorze szuka granicy tej glebi na zdjeciu , to ja mu wspolczuje...

owszem , koncerty gdzie duzo sie dzieje itd sa trudniejsze sila rzeczy
                      no comment...

Komentarz

• badi
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 126

Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz wpis
                        mit ? ciekawe...

ta glebia moze na papierze w cyferkach jest nie duza , ale jakos nie przeklada to sie na same zdjecia , chyba ze ktos z nosem w monitorze szuka granicy tej glebi na zdjeciu , to ja mu wspolczuje...

owszem , koncerty gdzie duzo sie dzieje itd sa trudniejsze sila rzeczy
                        tak, uwazam ze to mit.

oczywiscie, ze lepiej miec jasne szkla i przymykac. mowie tu o zastosowaniach klubowych, a nie duzych scenach. czesto w malym klubie ma sie 1-2 lampki do tego jeszcze czerwone i zamiast sie wyglupiac lepiej pomyslec o odbijaniu swiatla.

sam bardzo dlugo nalezelm do zakonu przeciwnikow lampy na koncertach, ale z perspektywy czasu wiedz, ze byla to tylko wymowka od ruszenia **** i nadrobienia warsztatu w temacie.

Komentarz

• MM-architekci
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2227

a co innego jesli mozna korzystac z lampy , bo ja z gory zakladam ze tego sie nie uzywam , do tej pory jednak na 90% koncertow byl zakac uzywania lamp , a ja sam wychodze z zalozenia ze lepsze efekty w wiekszosci uzyskuje sie bez lampy

chyba ze jest mozliwosc odbicia swiatla i tak wykorzystania lampy , co sie jeszcze rzadziej zdarza , walenie na wprost daje slabe efekty
                          no comment...

Komentarz

• badi
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 126

a co innego jesli mozna korzystac z lampy , bo ja z gory zakladam ze tego sie nie uzywam , do tej pory jednak na 90% koncertow byl zakac uzywania lamp , a ja sam wychodze z zalozenia ze lepsze efekty w wiekszosci uzyskuje sie bez lampy
                            dla mnie kwestia indywidualna. zwykle przed gigiem pytam zespol co moge co nie, pokazuje przyklady. zwykle slysze rob co chcesz.

na wiekszych imprezach zwykle sa zakazy, ale tam tez jest inne oswietlenie. jak jest jeszcze tv, to juz w ogole malina.

chyba ze jest mozliwosc odbicia swiatla i tak wykorzystania lampy , co sie jeszcze rzadziej zdarza , walenie na wprost daje slabe efekty
                            zalezy jaki efekt chcesz uzyskac. na dlugich czasach i przy umiejetnej obrobce daje, to rade. ja akurat preferuje odbijanie. inna sprawa, to wziecie 2-3 lampek i odplanie radiowo, tez daje rade.

Komentarz

• MM-architekci
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2227

nie no szalejemy jesli mamy zabierac lampki dodatkowe ;] , ja bardziej patrze na foto koncertowe pod wzgledem reportazu dla gazety np. wiec ciezko rozstawiac wlasny sprzet i blyskac , chyba ze wlasnie zespol mowi ok i robi sie taka "sesje" , 2 w 1 ;]

musze dokupic kabelek do lampy i probowac odbijac swiatlo nie tylko od sufitu ciekawe jestem jak to wypada
                              no comment...

Komentarz

• pablobb
                                • 2008
                                • 3

Ogolnie moje spostrzezenia sa podobne do tego co napisal Badi.

W klubach kapele leja na to czy z lampa czy bez. Dla samego ich komfortu lepiej nie walic na wprost,to troche denerwuje z tego co zaslyszalem od tych po 2 stronie, co graja

Swiatlo odbite lampy nie jest zle i nie oznacza wyprania oswietlenia scenicznego,moge kilka przykladow zapodac z ostatniego konceru w malym,ciasnym klubie. Fakt,pare lamp tam bylo,ale bez lampy,nie byloby szans.
                                Moje skromne wypociny: Fotografia Bielsko-Biała
                                MM: http://www.maxmodels.pl/pablobb.html

Komentarz

Pracuję...
                                X