A ja myślałam, że Troyan jest takim hardcorowcem, że używa Samyanga 85/1,4![]()
![]()
Biorąc pod uwagę, że zdjęcia ocenione na fatalne zrobiłam we wtorek, a w sobotę kolejne, ocenione jako "znacznie lepsze" pod względem ekspozycji, to bynajmniej nie zamierzam się zniechęcaćKatharsis- Jest znacznie lepiej jeśli chodzi o ekspozycje , Kolorki...no cóż kwestia gustu. Nad kadrami musisz jeszcze popracować . Szczególnie unikaj cięcia w stawach. Tzn. w ramieniu , w kostkach. Na drugiej fotce można by zrobić kadr amerykański. No i obróbka. Plany zakupowe chyba sensowne ale drogie. I najważniejsze niezniechęcaj się.A poważnie: po prostu staram sie wyciągać wnioski z tego co robię, ale i z tego co czytam.
Jeśli chodzi o roszady obiektywowe - decyzję właściwie już podjęłam. Trzy zoomy poszły już na giełdę, jeśli tam nie znajdzie się chętny, zostaną obfocone i pchnięte na Allegro. Na 35-tkę na pewno starczy, reszta będzie czekać na jakiś większy przypływ gotówki lub też stanie się zaczynkiem drobnociułactwa na inne stałki, które mi sie marzą (24/1,4 i 135/2,0).
Dzięki za opinię.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Troyan, ależ ja nie chcę demonizować czy też podsycać mitologii słabego AF w 5-tce - po prostu mówię jakie są moje odczucia. Gdyby każdy z punktów AF działał jak środowy, byłabym happy, ale takie rzeczy tylko w Erze
Dzięki za namiary na bloga - trochę pooglądałam dziś, reszta jutro w pracy, jak będzie chwila. Ciekawam bardzo, jak ocenisz 35-tkęJutro jak wrócę do kraju to odbieram 35L choć do końcertów wolałbym 24L niestety kasy brak. Jakoś sobie to fisheyem wynagrodzę w przyszłym roku na wiosnę
W moim temacie http://canon-board.info/showthread.php?t=52004 koncert od Rawy Blues jest robiony 85mm ale na 50d. Kolejne już 5d+85mm. Na moim blogu jest duzo więcej koncertowych![]()
W każdym razie reasumując- ja tego 35mm na koncertach nie jestem pewnien jeszcze, zobaczę 18-go na Heyu jak mi to gra. Wziąlem go głównie do reporterki, jestem skażony Salgado![]()
![]()