Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 157

Wątek: Jurek Owsiak - Chuligani z aparatami fotograficznymi

marmon
    Guest

Domyślnie

Uwierz mi mam moralność i mam granice, np. nie zrobiłabym nikomu zdjęcia w szpitalu i mam kilka barier, których nigdy nie przekroczę. Ale takie zdjęcia w żaden sposób nie uwłaczają jemu jako osobie ani nie naruszają jego prywatności, zrozumiałabym jeszcze jego reakcję, jeżeli ktoś wszedłby mu na teren posesji, to byłoby wręcz normalne, ale to mu się raczej nie przytrafi bo na to już jest paragraf.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

widze ze dla Ciebie moralnosc sie ogranicza do paragrafow. w kraju w ktorym prawo jest tak powalone;/
    nie kontynuuje rozmowy, pis

marmon
    Guest

Domyślnie

Mechanicznie nie uszkodził sprzętu, L-ki jednak są całkiem wytrzymałe Nie myl redakcji z agencją proszę, większość zdjęć jest dostarczanych prasie z agencji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie, nie ogranicza się do paragrafów, mam swoją własną. Czasem pokrywającą się z nimi a czasem nie.
    Ostatnio edytowane przez marmon ; 08-11-2008 o 00:56 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Ja jednak jestem sklonny bronic Owsiaka. Po prostu sama awaria auta Owsiaka to marny temat.. Kto by to kupil? Kto by to wydrukowal? Chyba nikt? Musiala byc jakas akcja...

Jaki ewentualny naglowek by przyciagnal wiecej ludzi (glupich skadinad ludzi) do gazet?
    1) Zepsute auto Owsiaka? | Dym z auta Owsiaka?
    czy
    2) Owsiak pobił dziennikarza!! | Owsiak pobił fotografa!!

I chyba wsio jasne...
    Na świat spoglądam przez armatę...

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

No J. Owsiak dał się sprowokować, jego błąd. Mógł poczekać chwile na policję.

marmon
    Guest

Domyślnie

Nie dał się sprowokować, bo nie było żadnej PROWOKACJI, tak nie zachowuje się trzeźwo myślący człowiek, tylko jakaś bestia, bił bez opamiętania tylko po co? A fotograf jeżeli chciał żeby poniósł konsekwencje nawet nie mógł się bronić. Odpowiedzcie sobie sami przed sobą czy rzucilibyście się w takiej sytuacji na człowieka i go tak bili? Wątpię, na obdukcji fotograf był już w obecności adwokata, mam nadzieję, że Owsiakowi samo nazwisko nie pomoże i konsekwencje poniesie. Jakkolwiek by nie było, facet jest dorosły i dojrzały powinien umieć zachować się w takiej sytuacji a co najważniejsze opanować, nie zrobił tego, zapłaci.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Temat jeżeli by się nie sprzedał to trudno, nie pierwszy i nie ostatni raz, jak jest to trzeba próbować. A co miał fotograf zrobić bić się z nim? Wtedy na pewno byłoby wszystko jasne jakby Owsiak wyszedł jeszcze z tej akcji z obitą twarzą.
    Ostatnio edytowane przez marmon ; 08-11-2008 o 01:12 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz w całym tym Twoim wywodzie nie rozumiem czemu Owsiak rzucił się na tego nieszczęśnika z aparatem ?
    I jeśli przyjąć wersję Owsiaka to jednak to się zaczyna kleić w sensowną całość.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wychodzi na to, że z tego Owsiaka niezły furiat: najpierw z uśmiechem pozwala sobie robić zdjęcia, ba - wręcz pozuje, a później bez powodu rzuca się na gościa, wyrywa mu aparat, zabiera kartę i tłucze go, aż krew tryska. I robi to w obecności kumpli rzekomego poszkodowanego, którzy nie reagują, albo wręcz nawiewają. Noooo, to się nadaje do prasy .

Tak z ciekawości: upłynął już tydzień od zajścia, dzieje się coś w tej sprawie? Poszkodowany wniósł skargę o pobicie, a może z powództwa cywilnego przeciwko Owsiakowi wystąpił? No i czemu taka cisza w tej sprawie? Oprócz CB i stronki JO jakoś nikt o tym nie pisze.
    Ostatnio edytowane przez Monty ; 08-11-2008 o 02:50

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek (jak na razie) i myślę, że sąd rozstrzygnie kto jest winny. Oczywiście jeżeli dojdzie do sprawy, w co wątpię. Z mojego punktu widzenia, trochę abstrahując od tej konkretnej sprawy, "zawód" paparazzi nie mieści się w ramach mojego wzorca moralnych zachowań. Krótko rzecz ujmując: paparazzi to "hieny" i tyle. Jest jeszcze kilka "zawodów", które u większości cywilizowanych ludzi budzą moralne watpliwości.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marmon Zobacz posta
    Uwierz mi mam moralność i mam granice, np. nie zrobiłabym nikomu zdjęcia w szpitalu i mam kilka barier, których nigdy nie przekroczę. Ale takie zdjęcia w żaden sposób nie uwłaczają jemu jako osobie ani nie naruszają jego prywatności, zrozumiałabym jeszcze jego reakcję, jeżeli ktoś wszedłby mu na teren posesji, to byłoby wręcz normalne, ale to mu się raczej nie przytrafi bo na to już jest paragraf.
    Sorki, ale argumentacja do mnie nie trafia, a granice twojej moralności są już znacznie przesunięte jeśli dajesz sobie prawo decydowania za innych kiedy można, a kiedy nie można ich fotografować. Według mnie i sporej części osób tu się wypowiadających, w sytuacjach "nieoficjalnych" to osoba fotografowana ma ostatnie słowo. Nieuszanowanie tego moim zdaniem jest niemoralne.

Koledze, który ma traumę, bo go siepacze z WOŚP gonili przez pół Warszawy przekaż radę: gdy masz czyste sumienie i gonią cię jakieś bandziory uciekaj w stronę najbliższej komendy policji lub pierwszego napotkanego radiowozu.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów