Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 157

Wątek: Jurek Owsiak - Chuligani z aparatami fotograficznymi

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Tylko, że my nie dyskutujemy tu chyba o tym, czy fotografujący złamali prawo. Oni (według większości wypowiadających się) postąpili niemoralnie psując przy tym opinię wielu fotoreporterom. Przy okazji starają się zrobić z siebie ofiary, a ty (wydaje mi się) starasz się udowodnić, że takie postępowanie jest usprawiedliwione w każdej sytuacji.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Jak smargaty szczyl przyklei głowę do szyby zeby nie widzieć staruszki w autobusie, tez powiesz sobie w duchu "takie są realia" Czy może nie jeździsz komunikacją miejską ?
    A to akurat dobry przykład:-) mnie strasznie wkurzają tacy młodzi siedzący z twarzą w szybie, udający, że ludzi w autobusie nie widzą.. a jakie to oburzenie, gdy zwróci sie takim uwagę.. Boże, nie dopuść!

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Co innego fotografować kogoś z ukrycia lub strzelić kilku fotek "jawnie" w celu zbierania jakiegoś materiału dziennikarskiego (dowodowego). Jeśli to co napisał Owsiak jest prawdą, to mamy tu do czynienia z nękaniem i celowym prowokowaniem agresji osoby fotografowanej.
    Własnie. Tutaj pojawia się pytanie, gdzie jest granica pomiedzy jednym, a drugim i do czego może się posunąć osoba prowokowana, żeby nie wyjśc na agresora.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak smargaty szczyl przyklei głowę do szyby zeby nie widzieć staruszki w autobusie, tez powiesz sobie w duchu "takie są realia" Czy może nie jeździsz komunikacją miejską ?
    Kolego sympatyczny, spuść trochę z tonu i nie wyjeżdżaj tu z umoralniającymi tekstami na temat młodzieży w komunikacji miejskiej. Ani to zgodne z tematyką forum, ani z tematem tego wątku. Komentarz godzien Onetu :/

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VRx Zobacz posta
    1. Owsiak nie jest pierwszą i nie jest ostatnią osobą, która została sfotografowana wbrew swojej woli, więc troszkę rozdmuchał tą sprawę na swoim blogu.
    Jeśli się pracuje w TVP (WOŚP to przecież nie jedyna działalność) to zrozumiałe że jest się narażonym na różne ataki. Pewnie, że bym się wkurzał na takie działania fotografujących.
    Ale spiskowa teoria wygląda to tak :

kolesie fotografowie (pewnie marki C.) ustawili się czekając na zepsuty samochód J.O. pod marketem (mi się samochód nigdy nie dymił a mam nie pierwszy - pewnie kupuje tanie nie dymiące bryki ).

Oczekiwanie godz. x ...
    Pojawił się ...
    Prowokujemy ...
    Nie udało się s***** na widoku 20d .... ustrzelił nas ,
    Jesteśmy złapani
    Sąd i kara.

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Kolego sympatyczny, spuść trochę z tonu i nie wyjeżdżaj tu z umoralniającymi tekstami na temat młodzieży w komunikacji miejskiej.
    Bo co ? Nie widzisz korelacji między zachowaniem opisanym przez kolegę i opisanym przeze mnie ? Czy moze siedzisz tak właśnie przyklejony w komunikacji miejskiej ?

Ani to zgodne z tematyką forum, ani z tematem tego wątku. Komentarz godzien Onetu :/
    Oj, kolego, jeśli tak figlarnie się już nazywamy, czuję się zbesztany

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

brnijmy dalej, juz teraz jest prawie: jan k. jest podejrzany o pobicie i zgwalcenie anny iksinskiej...

ze owsiak ma znane nazwisko to wiemy, ze ktos kase na tym chce zrobic w tak chamski sposob rowniez, ale ze malo osob neguje takie skur.... to mnie dziwi....
    Canon 30D

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Bo co ? Nie widzisz korelacji między zachowaniem opisanym przez kolegę i opisanym przeze mnie ? Czy moze siedzisz tak właśnie przyklejony w komunikacji miejskiej ?

Ja nie widzę komunikacja miejska to brak elementarnego wychowania. A to inna dyskusja

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    brnijmy dalej, juz teraz jest prawie: jan k. jest podejrzany o pobicie i zgwalcenie anny iksinskiej...

ze owsiak ma znane nazwisko to wiemy, ze ktos kase na tym chce zrobic w tak chamski sposob rowniez, ale ze malo osob neguje takie skur.... to mnie dziwi....
    Dokładnie stoję na takim samym stanowisku. Jakoś nie widzę jednoznacznego potępienia takiego zachowania, dużo ludzi od razu pisze "a bo jest popularny to tak juz jest" ale tu nie chodzi o to że mu ktoś te fotki robił, tu chodzi o sposób w jaki ci kolesie to zrobili no a przy okazji wychodzi ten durny moim zdaniem nasz wszędobylski relatywizm. I dlatego podałem przykład z komunikacji miejskiej- to jest ten sam machanizm, ale w mniejszej skali bo Ci dresiarze zapewne dostali kilka stów od kogoś ważniejszego, byli tylko narzędziem bo wątpię zeby na coś takiego wpadli sami

Miasto
    Silesia

Domyślnie

to jest ten sam machanizm, ale w mniejszej skali bo Ci dresiarze zapewne dostali kilka stów od kogoś ważniejszego, byli tylko narzędziem bo wątpię zeby na coś takiego wpadli sami
    Prawie moja spiskowa teoria :-D
    Edit: jeden problem U dresiarzy nie ma sądu i kary. I znowu nic
    Ostatnio edytowane przez brunovis ; 06-11-2008 o 00:11

Domyślnie

Ciekaw jestem jak mocno Owsiak podkolorował opis sytuacji. Jakoś nie wydaje mi sie by jego relacja była w 100% obiektywna. Jeżeli gościa pobił/przwrócił, to rzetelna relacja nie leży chyba w jego interesie.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów