Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Kea Photo is alive and kicking :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Wielkość i upadek Kea Photo

Przez kilkanaście miesięcy Kea Photo hołubił polskich klientów.
    Posunął się nawet do uruchomienia polskiej wersji strony, na której ceny były podawane w polskich złotych.
    Ale to już historia.
    Dzisiaj po polsku w dziale CANON zostało już tylko 22 pozycje, głównie drobiazgi typu dekle, w tym 2 szkiełka.
    Ciekawostka, jakie zostały?
    24-105 f4 LIS i
    50 f 1,4.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Kurs dolara jest bezlitosny, potrafi zabrać wszystko w ciągu jednego dnia :-)

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    Kurs dolara jest bezlitosny, potrafi zabrać wszystko w ciągu jednego dnia :-)
    Sprowadzać z USA też już się nie opłaca, najtaniej w Polsce.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Przez kilkanaście miesięcy Kea Photo hołubił polskich klientów.
    Posunął się nawet do uruchomienia polskiej wersji strony, na której ceny były podawane w polskich złotych.
    Ale to już historia.
    Dzisiaj po polsku w dziale CANON zostało już tylko 22 pozycje, głównie drobiazgi typu dekle, w tym 2 szkiełka.
    Ciekawostka, jakie zostały?
    24-105 f4 LIS i
    50 f 1,4.
    naprawde smieszny jestes, nie tylko w wersji PO POLSKU (ale najwyrazniej to jedyny jezyk ktorym sie poslugujesz) pozostaly *******ki + 24-105 + 50 1.4, moze poprostu ludzie czasami jezdza na wakacje, moze ze wzgledu na szybkie zmiany kursow chce przeczekac to co sie obecnie dzieje na swiecie, wchodzac na ebay w wersji czy to .com czy to .co.uk czy innej jest ten sam asortyment, no ale coz konkurencje pewnie trzeba zwalczac nawet nieczystymi metodami
    nie slyszalem do tej pory narzekan na kea-photo wiec nie wiem co masz na mysli pisza "upadek" - ktos ci za to zaplacil ? konkurencja ? bo nie rozumiem do czego sie przy********sz
    bez szacuneczku
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    naprawde smieszny jestes, nie tylko w wersji PO POLSKU (ale najwyrazniej to jedyny jezyk ktorym sie poslugujesz) pozostaly *******ki + 24-105 + 50 1.4, moze poprostu ludzie czasami jezdza na wakacje, moze ze wzgledu na szybkie zmiany kursow chce przeczekac to co sie obecnie dzieje na swiecie, wchodzac na ebay w wersji czy to .com czy to .co.uk czy innej jest ten sam asortyment, no ale coz konkurencje pewnie trzeba zwalczac nawet nieczystymi metodami
    nie slyszalem do tej pory narzekan na kea-photo wiec nie wiem co masz na mysli pisza "upadek" - ktos ci za to zaplacil ? konkurencja ? bo nie rozumiem do czego sie przy********sz
    bez szacuneczku

A może byś jednak zechciał napisać kilka słów po polsku, bo Twój tekst nie zawiera ani normalnej polskiej składni, ani znaków przestankowych, ani jakiegokolwiek sensu, ale za to chamstwo.
    Zwykłe prostactwo.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A może byś jednak zechciał napisać kilka słów po polsku
    Na razie nie napisze - zobacz podpis pod jego nickiem...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powściągnij swego konia miszaqq. Luz chłopaki.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Z ciekawosci sprawdzilem co sie dzieje w sklepie Kea na ebayu i rzeczywiscie porazka. Co sie stalo zeby tak nagle zostawic tylko dekielki i filtry....Co jak co ale u goscia kupilem mase rzeczy po super cenach (5D tez ) i to naprawde spory szok. Jest jeszcze jeden dobry sprzedawca Flash-camera ktory jest w szkocji ale ma ceny praktycznie jak z HK i szkielka ma z japonii albo HK. Na ebayu ma tylko pare rzeczy a reszte "off-ebay" za mniejsze pieniadze Czyli tzw "credich-crunch" dotknal juz sprzedawcow foto......
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Z ciekawosci sprawdzilem co sie dzieje w sklepie Kea na ebayu i rzeczywiscie porazka. Co sie stalo zeby tak nagle zostawic tylko dekielki i filtry....Co jak co ale u goscia kupilem mase rzeczy po super cenach (5D tez ) i to naprawde spory szok. Jest jeszcze jeden dobry sprzedawca Flash-camera ktory jest w szkocji ale ma ceny praktycznie jak z HK i szkielka ma z japonii albo HK. Na ebayu ma tylko pare rzeczy a reszte "off-ebay" za mniejsze pieniadze Czyli tzw "credich-crunch" dotknal juz sprzedawcow foto......

I stało się.
    Kea Photo już nie ma !
    Szkoda, bo Albert był OK i miał prawie 100% pozytywnych ocen.
    Sic transit gloria mundi.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Keaphoto
    Guest

Domyślnie Kea Photo is alive and kicking :)

Hello everyone,

This is Albert from Kea Photo.

I know everyone here is wondering what is happening to kea-photo on eBay.

A few things. I've been working round the clock for the last 5 years. Some folks with an understanding of time zone may know that I often reply to emails in the odd hours (ie: 3am my time).

I decided to take a short break and give myself some breathing room. I expect this slow down in pace for the next couple of months.

eBay has been a great platform to start. But with the ever increasing fees and ever changing policies (often bad for the sellers), some of us are getting really fed up with it. So it is time for a change.

I'll soon be opening my own website. Obviously, it will be www.keaphoto.com

It is still under construction and testing. And I hope to get it up sometimes this month. Please note that the website development is a two men effort, namely my brother and myself.

I still have pretty much full inventory on cameras and lenses. So feel free to email me for quotations.

Due to the recent fall in currencies (GBP and EUR against the US dollar), I'm now forced to quote in USD instead. For customers in Poland, this should be no different than paying another currency such as GBP in which most of you are accustomed to on my eBay shop.

I thank everyone who emailed me and for their kind words.

Cheers,
    Albert

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów