Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: ef/ef-s czy jest jakas strategia Canona?

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Czy ktoś zadał sobie trud zastanowienie się na sensem sformułowania, że "coś jest profesjonalne"? ....
    Tak, Canon. Zapoznaj się z wymogami CPS (http://www.cps.canon-europe.com/memb...quirements.jsp) i nie mieszaj pojęć. Jest zasadnicza różnica pomiędzy "profesjonalnym sprzętem" a "profesjonalnym wykorzystywaniem sprzętu"
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

No zarabiscie, dwa body i 3 Lki i juz jestem profi, moge nawet nie umiec cyknac fotki Canon ewidentnie potrafi zarabiac

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Tak, Canon. Zapoznaj się z wymogami CPS (http://www.cps.canon-europe.com/memb...quirements.jsp) i nie mieszaj pojęć. Jest zasadnicza różnica pomiędzy "profesjonalnym sprzętem" a "profesjonalnym wykorzystywaniem sprzętu"
    Cóż, na wyznawców marketingu nie poradze.
    Over and out.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    No zarabiscie, dwa body i 3 Lki i juz jestem profi, moge nawet nie umiec cyknac fotki Canon ewidentnie potrafi zarabiac
    Oczywiście! A jeszcze w CV można sobie dopisać
    Albo w - ulubionej na tym p-forum - stopce.

Grunt to robić ludziom wodę z mózgu. Wtedy wydają pieniądze, a przecież o to marketingowcom chodzi. Więc - warto myśleć
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 23-06-2005 o 00:12

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hihi.
    jedno profi szkło już mam.
    50/1.8 II

(jest wymienione na stronie )
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Oczywiście! A jeszcze w CV można sobie dopisać
    Albo w - ulubionej na tym p-forum - stopce.

Grunt to robić ludziom wodę z mózgu. Wtedy wydają pieniądze, a przecież o to marketingowcom chodzi. Więc - warto myśleć
    He, he, he - nie wysilaj się chłopie. Najpierw piszesz bzdurną dywagacje na temat co jest sprzętem profi, a potem z braku argumentów zaczynasz się bawić w filozofa i to z bardzo mizernym efektem W większości dziedzin technicznych znajdziesz sprzęt dla zawodowców i dla amatorów. Kto jak z niego potrafi korzystać i czy go naprawdę potrzebuje jest sprawą wtórną. Tematem naszej rozmowy był sprzęt profi/non-profi, a nie woda w mózgu i zawartość stopki. Jeśli chcesz to oczywiście i o tym możemy porozmawiać, ale tylko wtedy, kiedy będziesz pewien, że masz na ten temat coś sensownego do powiedzenia.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

W fotografii, wszystko rozbija sie o swiatlo. Wiec bez jasnego szkla bardzo czesto sie dobrej fotki nie zrobi i nie ma sie co czarowac, ze mozna fotografowac kazdym sprzetem, bo mozna ale nie zawsze nie w kazdych warunakach oswietleniowych. Ale to co wyczytalem na stronce u Canona wywolalo usmiech na mojej twarzy :]

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Talking

No nie zupełnie Jak sobie kupisz bolid formuły 1 to odrazu Michael'em Schumacher'em nie zostaniesz

Sorry za OT ale tak mi się nasunęło

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nie ma wiele tych szkielek, ale ostatnio pojawil sie tu na forum watek o jakiejs nowym body Canona i spekulacje na temat zmiany mocowania.
    Ze sie tu pojawil taki watek jeszcze nie oznacza ze to sa przeciezki Canona

Takie rozne glosy nie nastrajaja bardzo optymistycznie do wykladania kasy na szkla ef-s, ale z drugiej strony to przeciez nie mozna czekac w nieskonczonosc, cos trzeba kupic i robic te zdjecia
    No wlasnie, kupic, kupic, ale czy bylby sens wydawania (niemalej przeciez) kasy zeby za pare miesiecy okazalo sie ze tego szkla juz nie przypniesz jak bedziesz chcial zmienic body ?

Ale czy tak wiele by ich to kosztowalo, gdyby powiedzieli, ze beda ciagnac ef-s jeszcze przez 3 lata, potem wejdzie nowy standard i jeszcze przez rok bede wspierac oba, a potem koniec ef-s. Mysle, ze ludzie o wiele chetniej kupowaliby topowe szkielka ef-s, maja taka gwarancje Canona. A moze juz cos takiego powiedzieli tylko ja nie wiem
    IMVHO powinni sie przestac wyglupiac i pozostac przy EF/EF-S, co im szkodzi ? TAki uklad jest zdrowy dla wszystkich, amatorzy maja EF-S (i moga rozniez kupic cos EF), a profi maja L'ki na mocowaniu EF. Po co teraz cokolwiek zmieniac ? Mysle ze Canon wie ze jak cos takiego zrobi to jest szansa ze bardzo duzo ludzi przejdzie do Nikona...

Kurcze, zalozenia DSLR'ow mialy byc takie ze zmieniamy puszki a szkla zostaja, a nie ze producent wpada na "genialny" pomysl zmienienia mocowania i cala masa ludzi zostaje na lodzie.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    He, he, he - nie wysilaj się chłopie. Najpierw piszesz bzdurną dywagacje na temat co jest sprzętem profi, a potem z braku argumentów zaczynasz się bawić w filozofa i to z bardzo mizernym efektem W większości dziedzin technicznych znajdziesz sprzęt dla zawodowców i dla amatorów. Kto jak z niego potrafi korzystać i czy go naprawdę potrzebuje jest sprawą wtórną. Tematem naszej rozmowy był sprzęt profi/non-profi, a nie woda w mózgu i zawartość stopki. Jeśli chcesz to oczywiście i o tym możemy porozmawiać, ale tylko wtedy, kiedy będziesz pewien, że masz na ten temat coś sensownego do powiedzenia.
    No tak - zwijam ogon pod siebie i uciekam gdzie pieprz rośnie

A tak bardziej serio:
    Przepraszam - odpuść sobie wycieczki osobiste.
    Wiesz, nie znoszę chwalenia się, ale wiedz, że moje zdjęcia ukazywały się w dziennikach i wydawnictwach ogólnopolskich, więc proszę Cię uprzejmie nie ucz mnie i pozostaw mi oraz innym miejsce do dyskutowania tudzież wyrażania poglądów.
    Już za stary jestem na takie gierki.

Oczywiście, zdaje sobie sprawę, że to dla Ciebie żadne argumenty. Ale naprawdę - ja wyciągam przyjacielską dłoń. Staram się nie pisać uszczypliwości bo to chyba nie o to chodzi, prawda? Pokój.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 23-06-2005 o 10:51

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów