Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: co wybrać: Canon 50/1.8 i 24-85/3.5-4.5 ?

Domyślnie co wybrać: Canon 50/1.8 i 24-85/3.5-4.5 ?

Witam!
    Wiem, że w zasadzie trudno porównywać, bo te dwa obiektywy raczej powinny służyć do różnych zastosowań, ale w tej chwili kupić mogę tylko jeden i mam dylemat...
    50-tka - kusi mnie ze względu na to, że jasny i tani, przydałby się w trudniejszych warunkach oświetleniowych.
    24-85 - wydaje mi się dość uniwersalny, ale ma szerszy kąt, którego we wnętrzach mi brakuje.
    Robiłam ostatnio na plenerze we wnętrzach właśnie kitowym 17-55 i mając porównanie jeśli chodzi o ostrość, głębię, itd. z canonem 70-300 już na to badziewie patrzeć nie mogę Do tego ta dystorsja mnie wkurza.
    Obiektywu będę używać raczej do reporterki, portretów, czasem jakieś powiedzmy pseudo-artystyczne rzeczy. Doradźcie, proszę, co by się lepiej sprawdziło. O czymś jaśniejszym myślałam pod kątem zdjęć koncertowych, ale to powiedzmy tylko raz na jakiś czas, więc czy ma sens kupować, czy lepiej w zoom zainwestować?
    Licze na opinie użytkowników, zwłaszcza 50-tki, z opisem, do czego tak naprawdę ten obiektyw się najlepiej sprawdza. Z góry dzięki.
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a jakie obiektywy już masz?
    jeżeli masz uniwersalnego zooma (np. kita), to kup 50
    jeżeli nie masz, to oba Ci się przydadzą, bo 24-85 to bardzo fajny obiektyw
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów