Wybacz djivo, nie doczytałem Twoich żalów do końca - po prostu nie zdołałem...
Ale żeby nie było, że OT:
http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/142
Wybacz djivo, nie doczytałem Twoich żalów do końca - po prostu nie zdołałem...
Ale żeby nie było, że OT:
http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/142
Regulamin pkt 8.
Rozumiem że Pan Robi je nie ostre i uwielbia jak takie są jak głębia ostrości jest poza tym co Pana interesuje na zdjęciu Ehh szkoda słów
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Powiem tak nawet tego nie sprawdzałem poprostu zrobiłem zdjęcie swojej kobiety siedzącej na łóżku takie zwykłe foto i patrząc na materiał na łóżku zwróciłem uwagę na to gdzie aparat ostrzył zamiast skupić się w centrum kadru na osobie którą fotografuję skupił się na początku kadru
I od Tego się zaczął mój problem
Wszystko jasne ja wiem jak mam to zrobić myślałem nawet nad tym co napisałeś ale wątek napisałem po to aby Ci którzy mają zamiar wejść w to bagno wiedzieli co ich tak naprawdę czeka.....
Jak tak dalej pujdzie to przyjdzie nam do wzorca wtyk od gnizadka do kontaktu kalibrować bo nie będzie pasować mam nadzieję że wtedy ci których zabolało to co napisałem zrozumieją jaki jest cel tego posta .
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za rady.
Za które i Tak przyjdzie nam zapłacić mam nadzieję że podczas wymiany body po 3 latach na nowe będziecie posiadać worek obiektywów po gwarancji do skalibrowania, każdy z nich po 120zł brutto ciekawi mnie jaką wtedy będziecie mieli minę - czy będziecie równie zadowoleniu jak teraz ze Smieny może bardziej z Flexareta .To oczywiście tyczy się tych którzy uwielbiają kiedy to ich sprzęt Nowy ląduje w kalibracji przez to iż sumienność producentów jest równa 0....
Czy może wtedy docenicie że ktoś ma ochotę walczyć o to co powinniśmy wszyscy jako uzytkownicy systemu SDLR dostać za darmo.....
Bo po to był wymyślony Bagnet aby cała reszta pasowała tak jak wtyk do kontaktu pozdrawiam z całym szacunkiem Bo takowy się WAM WSZYSTKIM NALEŻY
[QUOTE=djivo;551887]Rozumiem że Pan Robi je nie ostre i uwielbia jak takie są jak głębia ostrości jest poza tym co Pana interesuje na zdjęciu Ehh szkoda słów
Powiem tak nawet tego nie sprawdzałem poprostu zrobiłem zdjęcie swojej kobiety siedzącej na łóżku takie zwykłe foto i patrząc na materiał na łóżku zwróciłem uwagę na to gdzie aparat ostrzył zamiast skupić się w centrum kadru na osobie którą fotografuję skupił się na początku kadru
I od Tego się zaczął mój problem
Wszystko jasne ja wiem jak mam to zrobić myślałem nawet nad tym co napisałeś ale wątek napisałem po to aby Ci którzy mają zamiar wejść w to bagno wiedzieli co ich tak naprawdę czeka.....
Jak tak dalej pójdzie to przyjdzie nam do wzorca wtyk od gnizadka do kontaktu kalibrować bo nie będzie pasować mam nadzieję że wtedy ci których zabolało to co napisałem zrozumieją jaki jest cel tego posta .
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za rady.
Za które i Tak przyjdzie nam zapłacić mam nadzieję że podczas wymiany body po 3 latach na nowe będziecie posiadać worek obiektywów po gwarancji do skalibrowania, każdy z nich po 120zł brutto ciekawi mnie jaką wtedy będziecie mieli minę - czy będziecie równie zadowoleniu jak teraz ze Smieny może bardziej z Flexareta .To oczywiście tyczy się tych którzy uwielbiają kiedy to ich sprzęt Nowy ląduje w kalibracji przez to iż sumienność producentów jest równa 0....
Czy może wtedy docenicie że ktoś ma ochotę walczyć o to co powinniśmy wszyscy jako uzytkownicy systemu SDLR dostać za darmo.....
Bo po to był wymyślony Bagnet aby cała reszta pasowała tak jak wtyk do kontaktu pozdrawiam z całym szacunkiem Bo takowy się WAM WSZYSTKIM To wszystko Co miałem do napisania
Ostatnio edytowane przez djivo ; 02-11-2008 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost
CANON 1dsmkII,5D,5DmkII,7D:SZKŁA
50 F1,4.20 F1,8.24-105 L.70-200 L.18-50 F2,8.10-20 F4-5,6.15mm FISH-EYE.85mm F1,8.100mm F2,0.Canon ST-E2 Canon Speedlight 580ex II Canon Speedlight 430EX II.TAMRAC EXPEDITION 2.MANFROTTO 055XPROB + Manfrotto 808RC4 3D head.
To w końcu się zdecyduj.. zarówno u mnie jak u kolegów bagnet pasuje doskonale we wszystkich szkłach dedykowanych do canona doskonale lepiej nawet niż wtyki do kontaktu..
BF i FF nie jest pochodną złego spasowania bagnetu..
Może po prostu podłączasz inne szkła
Pozdrawiam
P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
Kolego w tym potku słów i stwierdzeń (może miejscami nawet słusznych) gubisz jednak sprawę zasadniczą - meritum. Zresztą część Twoich wywodów po prostu trudno zrozumieć, bo są napisane tak chaotycznie.
W tanich puszkach dokładność AF-a nie jest nadzwyczajna i o tym wiadomo nie od dziś. Do tego dochodzi rozrzut jakościowy szkieł oraz to, że rozmiar punktów AF wyobrażonych na matówce aparatu nie do końca pokrywa się z ich rzeczywistą wielkością i kształtem. O tym że Sigma ma duże problemy z kompatybilnością swoich szkieł było tu już wielokrotnie ale to jest wina tej firmy, a nie Canona.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
czyli 1 zdjecie i juz wiadomo czy FF/BF ? moze lepiej sprawdz dokladniej poprostu
no comment...
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj