Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 450D i odchodzący material pokrywajacy plastik

Coś już napisał Awatar karni
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 450D i odchodzący material pokrywajacy plastik

mam taki problem - a osoba obchodzila sie z nim jak z jajkiem i to ze zlota;
    zdjęcie

a aparat trzymamy w normalnej torbie:
    torba
    czy to kwalifikuje sie na gwarancje? czy taka klapke mozna dokupic wogole?

Xandiev
    Guest

Domyślnie

Nie chciałbym cię dołować ale wydaje mi sie że jest to uszkodzenie mechaniczne a jakby nie patrzeć żadna firma uszkodzeń mechanicznych nie kwalifikuje na gwarancję.
    Jeżeli mimo tych uszkodzeń aparat działa to moja rada jest taka abyś poprzeglądał aukcje na allegro i poszukał uszkodzonych modelów, kupić wymienić.
    Takie aukcje czasem bywają.

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Możesz przedzwonić na żytnią i zapytać czy Ci to zrobią w ramach gwarancji. Kiedys miałem podobną sytuacje z żarówką energooszczedna philipsa gdzie zeszła z niej farba i uznali mi gwarancje. Myśle ze cos takiego jak u Ciebie nie powinno miec miejsca i spróbuj przedzwonić. Na włąsna reke bym tego nie wymieniał bo raczej na działanie aparatu nie ma to wpływu a samodzielnie mozesz cos uszkodzic tylko.

Domyślnie

Chwila, bo nie łapię. Że niby złazi farba z obudowy? Przedziwna sprawa, bo też mam 450D i byłem pewien, że to jest zwykły plastik a nie lakierowany. W ogóle u Ciebie wygląda to tak, jakby ta część była w innym odcieniu

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na zdjęciu z komórki czyli komórkowym fleszu to tak wygląda na żywo troche inny materiał a z czego to wykonane to wygląda na plastik pokryty jakąś gumą...

Domyślnie

nie martw sie tym zadrapaniem tylko idz robic zdjecia,a jesli ma byc wiecznie nowy to wstaw do gablotki ,musialem to napisac

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na pół roku posiadania to jest okolo 4000 zdjęć a zadrapaniem to to nie jest bo o aparat dbam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A że zapytam tak "z głupia frant" - to ma jakiś wpływ na zdjęcia 8)?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Łączymy się z Tobą w bólu ale to niestety wygląda że przedmioty się zużywają, zwłaszcza zewnętrznie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów