Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 106 z 106

Wątek: [allgsm.pl] Almi Decor

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Wręcz przeciwnie Kucza. Jestem zaskoczona, że tak dojrzale patrzysz na rzeczy. Widzę to wszystko podobnie.
    Allgsm - wczytaj się, to co napisał Kucza, to jest serdeczna i bardzo dobra uwaga, Kucza nie filozofuje, on mówi o prostych, ale całkiem ważnych przy fotografowaniu sprawach.
    Ale spokojnie można to pominąć i nie uwzględniać, dziury w niebie nie będzie.
    hmmm... jak to są "serdeczne uwagi" to mów mi Józek)) ja to widzę tak: Kucza posiadł większą wiedzę na temat fotografii, pracy z modelką, wykorzystywaniu światła, ale zamiast udzielić "serdecznych" i koleżeńskich rad na temat ma wizje spoconego i drżącego allgsm. O tym, że sesja z modelką dla prawie każdego amatora jest sporym stresem i wyzwaniem każdy wie, natomiast nie każdy wie jak się tego stresu pozbyć, jak zapanować nad sytuacją, co zrobić żeby nie zapominać o podstawowych sprawach, jak np. wykorzystać światło zastane, jak rozmawiać z modelką żeby nie tracić czasu na nieudane sesje. To są rzeczy już odkryte i jeśli ktoś tę wiedzę już posiadł w jakimś stopniu mógłby się nią podzielić. Myślę, że allgsm byłby bardziej wdzięczny za udzielenie mu technicznych porad, bo te sprawią, że bedzie sie czuł pewniej w czasie sesji, niż opowiadanie o spoconym czole i drżących dłoniach. Tak to widzę.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    hmmm... jak to są "serdeczne uwagi" to mów mi Józek)) ja to widzę tak: Kucza posiadł większą wiedzę na temat fotografii, pracy z modelką, wykorzystywaniu światła, ale zamiast udzielić "serdecznych" i koleżeńskich rad na temat ma wizje spoconego i drżącego allgsm. O tym, że sesja z modelką dla prawie każdego amatora jest sporym stresem i wyzwaniem każdy wie, natomiast nie każdy wie jak się tego stresu pozbyć, jak zapanować nad sytuacją, co zrobić żeby nie zapominać o podstawowych sprawach, jak np. wykorzystać światło zastane, jak rozmawiać z modelką żeby nie tracić czasu na nieudane sesje. To są rzeczy już odkryte i jeśli ktoś tę wiedzę już posiadł w jakimś stopniu mógłby się nią podzielić. Myślę, że allgsm byłby bardziej wdzięczny za udzielenie mu technicznych porad, bo te sprawią, że bedzie sie czuł pewniej w czasie sesji, niż opowiadanie o spoconym czole i drżących dłoniach. Tak to widzę.
    Dokladnie tak ;-)
    Choc powiem szczerze , nie wydaje mi sie zeby koledzy nie pocili sie na sesjach ,wkoncu pomieszczenie zamkniete, lampy daja jednak temaperature, do tego ruch (wrecz gimnastyka) i juz spoceni jestesmy. Chyba ,ze studio ma mega klime ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja zazwyczaj na sesji (nie tylko w studio) się pocę jak świnia na rożnie . Ale nie z nerwów - dłonie nie są spocone. Właśnie głównie z gimnastyki. A to przysiąść, a to kucnąć, a to położyć się, a to wspiąć na palce, a to wygiąć a do tego przy stałce 85 oddech wstrzymać (brak stabilizacji) a do tego zagadywać, układać, oceniać itd itp - to spory wysiłek. Ale wydaje mi się że Kucza uzył ogólnej metafory. Może sie nie pocisz, na tym nie ma co się skupiać, ale po miniach i pozach modelki nie widać luzu, tak jakby się bardziej skupiała na myśleniu "co ty właściwie wyprawiasz" niż na pozowaniu...

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

proponuję, celem rozluźnienia, uciec się do starego chwytu fotografów z czasów mojego dzieciństwa, którzy tuz przed zdjęciem ogłaszali: "a teraz stąd wyleci ptaszek" ))

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    proponuję, celem rozluźnienia, uciec się do starego chwytu fotografów z czasów mojego dzieciństwa, którzy tuz przed zdjęciem ogłaszali: "a teraz stąd wyleci ptaszek" ))
    Hehe dobre. ;-)

No po sesji ;-)
    Mam nadziej ,ze bede mogl sie jutro czyms pochwalic.

Dobranoc ;-)

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Prosze o zamkniecie watku, ale nie usuwanie.

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów