Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Podroze ze sprzetem w samolocie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Albo upychasz pod fotelem (bo jest taka opcja, ale tam Ci to raczej nie wejdzie) albo kombinujesz.
    Prawda, mi nawet torba z laptopem nie wlazła ;-) E145 to trochę porażka generalnie ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

E tam. Ja go przetestuję i na Okęciu i w Zurichu
    Wszedl w kosze i tu i tu. Inna sprawa, ze taki srednio wypchany. I nawet bez problemu sie upchnal w skrytce nad glowa w ERJ-145 Mowa oczywiscie o Mini Trekkerze. Przy okazji - pisza, ze CompuTrekker ma identyczne wymiary jak MW... To niby jakim cudem oni tam chca upchac laptopa 17"?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

ja mialem ostatnio okazje leciec embraerem... mialem Computrekkera. przy odprawie powiedzialem, ze nie mam zadnego bagazu podrecznego do skrytki nad glowa nie wszedl. ledwo upchnalem pod siedzeniem. mialem w nim to co w stopce plus laptop. przechodzac przez bramke musialem wyjac laptopa i oddzielnie go przeswietlali , mojemu bratu kazali wyjac laptopa i przenosny dysk twardy. oczywiscie na okeciu. w normalnym kraju jakim jest norwegia, juz takich cyrkow nie bylo.
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robson
    ja mialem ostatnio okazje leciec embraerem... mialem Computrekkera. przy odprawie powiedzialem, ze nie mam zadnego bagazu podrecznego do skrytki nad glowa nie wszedl.
    A pozwolili Ci go wnieść na pokład? Dziwne.
    przechodzac przez bramke musialem wyjac laptopa i oddzielnie go przeswietlali , mojemu bratu kazali wyjac laptopa i przenosny dysk twardy. oczywiscie na okeciu. w normalnym kraju jakim jest norwegia, juz takich cyrkow nie bylo.
    No to Cię zmartwię. W tej chwili praktycznie wszystkie lotniska wprowadzają obowiązek osobnego skanowania laptopów (nie w torbie). Nie wiem co prawda jakie jest tego uzasadnienie, ale...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Albo ze w tej duzej lufie mam maly granatnik, ale spoko, jest zabezpieczony
    Polaco! Zależy dokąd lecisz. Jeśli w każdym kierunku oprócz wschodniego to jesteś "save". Przewieziesz i prześwietlisz wszystko bez problemu. Jeśli zaś na wschód - obejętnie czy bliski czy daleki, pamiętaj by wpisać sprzęt w deklarację po przybyciu do Rosji, Chin, Kazachstanu czy tam innych. Powód prosty - bez deklaracji wwozowej mogą Ci sprzętu nie wypuścić, a jeśli już to obłożą cłem wywozowym (sic!) lub władują karę - za niezgłoszenie.

O numerach seryjnych nie wspominam - to powinna być 1 rzecz jaką zrobisz wpisując je gdziekolwiek, a szczególnie w deklaracje! Tyle samo startów i lądowań!

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

A pozwolili Ci go wnieść na pokład? Dziwne.
    ano pozwolili... brachol mial jeszcze wiekszy plecak, i w nim laptopa 17' wide screen...
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

wszystkie lotniska wprowadzają obowiązek osobnego skanowania laptopów (nie w torbie). Nie wiem co prawda jakie jest tego uzasadnienie, ale...
    no tez sie zastanawiam o co w tym chodzi... ciekaw jestem formalnego uzasadnienia...
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

no tez sie zastanawiam o co w tym chodzi... ciekaw jestem formalnego uzasadnienia...
    A widziales moze kiedys jak wyglada laptop przeswietlony X-ray'em? Jest to jedna wielka ciemna plyta metalu (Tak np. wyglada moj metalowy Powerbook ale bardziej plastikowe laptopy prezentuja sie podobnie). Taka "blacha" zaslania wszystko inne co masz w plecaku wiec nie dziwie sie ze prosza o ich osobne skanowanie.

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

ale jak laptop lezy na spodzie, jak to jest w computerkkerze to jak ma zaslaniac
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

ale jak laptop lezy na spodzie, jak to jest w computerkkerze to jak ma zaslaniac
    O ile sie nie myle to torby skanowane sa gora-dol i prawo-lewo czyli w dwoch kierunkach. W kazdym razie sam bylem swiadkiem jak moj wlasny laptop wyjety z plecaka i polozony na plasko na tasmie po przeskanowaniu widoczny byl jako duza metalowa bryla na monitorze. Czyli nie widac wtedy tylko profilu laptopa ale cala jego powierzchnie.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów