Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Podroze ze sprzetem w samolocie

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Wczoraj wróciłem z Pragi i tam na Lonisku kazali mi wyjąć wszystkie obiektywy z bagażu podręcznego i z każdego Pani zdjemowała dekielek i patrzyła przez soczewki do środka Ale Pani była na tyle obeznana, że wiedziała, że dekielek od strony bagnetu się odkręca a nie ciągnie, a ten z góry łapie się za boczne "zatrzaski"
    Nigdy wcześniej nie doświadczyłem takiego przeszukania sprzętu na własnej skórze.
    A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    BTW moja żona miała w bagażu podręcznym dwie butelki 0,5l wody. Jedna z nich była już napoczęta i Pani kazała ją wyjąć i odkręciła i powąchała co w środku jest
    Nie sprobowala ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?
    Nie, na szczęście nie kręciła

Nie sprobowala ?
    Bała się pewnie
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

O, a skoro już wątek się odświeżył, to ja się pochwalę (lub raczej ponarzekam). Otóż wbrew stronie producenta, Nature Trekker AW II nie mieści się w limitach bagażu podręcznego. Przy okazji wizyty na lotnisku w Zurichu przymierzaliśmy się do "druciaków" dwóch różnych linii, i mimo najszczerszych chęci wcisnąć się nie dało. Sam plecak jako taki pewnie by wszedł, ale te wszystkie "miękkości" z tyłu i uprząż kompletnie psują interes

No, ale MiniTrekker AW powinien juz wejść ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    No, ale MiniTrekker AW powinien juz wejść ;-)
    Jak bedziesz mial okazje przetestowac takie Mini Trekkera na lotnisku to bylbym bardzo wdzieczny.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jak bedziesz mial okazje przetestowac takie Mini Trekkera na lotnisku to bylbym bardzo wdzieczny.
    To będzie pierwsza rzecz jaką zrobię, gdy mi Sal go z Polski przywiezie

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

(a czy ktos by sie odwazyl nadac aparat ? ). I teraz pytanka:
    - Jak ze statywem, wiem ze niektorzy woza ze soba statywy, ale czy nie ma problemow w samolocie zeby go przewiesc ?
    Latam z torba Lowerpo Nature Trekker AW II wypchana mniej wiecej tym co w stopce. Nigdy zadnych problemow nie mialem (cos kolo 20 lotow przez Atlantyk). Skanuje razem z kartami. Swego czasu latalem jeszcze z filmami - wszystko do czulosci 800 jest bezpieczne. Powyzej moze cos sie stac ale i tak jest to malo prawdopodobne (mam na mysli noweczesne maszyny na lotniskach w Europie czy USA). Statyw zawsze mam w bagazu glownym.

Ostatnio mi sie juz nie chce ale bardzo duzo fotek robilem w samolocie (i przy starcie i ladowaniu i podczas lotu i nie bylo zadnego problemu).

Podejrzewam, ze jakby moje prostokatne filtry polowkowe wpadly w rece jakiegos szalenca w samolocie to moglby zrobic troche zamieszania...

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Coronado, dwa pytania: czy nadajesz plecak foto, czy bierzesz do kabiny jako podręczny? (zakłądam, że to drugie, tylko się upewniam) Czy w plecaku masz może "pionowo" body z gripem? Mam niejasne podejrzenie, że u mnie to właśnie grip sporo dodaje, mimo że teoretycznie nie powiększa plecaka...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja raz przez niewiedze nadalem filmy w bagazu glownym (lot do Genewy) i odnosze wrazenie, ze im zaszkodzilo troche, albo lab potem je spieprzyl jakos.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Coronado, dwa pytania: czy nadajesz plecak foto, czy bierzesz do kabiny jako podręczny?
    Do kabiny.

Czy w plecaku masz może "pionowo" body z gripem? Mam niejasne podejrzenie, że u mnie to właśnie grip sporo dodaje, mimo że teoretycznie nie powiększa plecaka...
    Ja nie uzywam gripa. Problem za to mam taki, ze moj Lowepro ma strasznie duzo paseczkow i sznureczkow do regulacji i na dodatkowe akcesoria. Juz dwa razy w maszynie skanujacej sie zaczepily i jedna klamre mi wyrwalo. Mysle zeby wkrotce zamienic na Tamrac Expedition 7 - wyglada na bardziej "zgrabny" i ma budowe, ktora bardziej mi odpowiada. No i nie ma tyle tych sznurkow i paskow.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    Problem za to mam taki, ze moj Lowepro ma strasznie duzo paseczkow i sznureczkow do regulacji i na dodatkowe akcesoria.
    Yup, to jest prawda. Aczkolwiek akurat na ten problem znalazłem patent(y):

- szelki odpiąć i schować do środka (tam gdzie jest to "coś" do regulacji uprzęży)
    - pas biodrowy opiąć z przodu
    - wszelkie paski i paseczki, owinąć wokół czego się da

Niestety na mój problem to wiele nie pomaga. Ale z czystej ciekawości spróbuję kiedyś bez zgripowanych body.

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów