A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?Zamieszczone przez skrzat
Nie sprobowala ?Zamieszczone przez skrzat
![]()
A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?Zamieszczone przez skrzat
Nie sprobowala ?Zamieszczone przez skrzat
![]()
Nie, na szczęście nie kręciłaZamieszczone przez Polaco
Bała się pewnieZamieszczone przez Polaco
![]()
Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
O, a skoro już wątek się odświeżył, to ja się pochwalę (lub raczej ponarzekam). Otóż wbrew stronie producenta, Nature Trekker AW II nie mieści się w limitach bagażu podręcznego. Przy okazji wizyty na lotnisku w Zurichu przymierzaliśmy się do "druciaków" dwóch różnych linii, i mimo najszczerszych chęciwcisnąć się nie dało. Sam plecak jako taki pewnie by wszedł, ale te wszystkie "miękkości" z tyłu i uprząż kompletnie psują interes
![]()
No, ale MiniTrekker AW powinien juz wejść ;-)
Jak bedziesz mial okazje przetestowac takie Mini Trekkera na lotnisku to bylbym bardzo wdzieczny.Zamieszczone przez muflon
To będzie pierwsza rzecz jaką zrobię, gdy mi Sal go z Polski przywiezieZamieszczone przez Polaco
![]()
Latam z torba Lowerpo Nature Trekker AW II wypchana mniej wiecej tym co w stopce. Nigdy zadnych problemow nie mialem (cos kolo 20 lotow przez Atlantyk). Skanuje razem z kartami. Swego czasu latalem jeszcze z filmami - wszystko do czulosci 800 jest bezpieczne. Powyzej moze cos sie stac ale i tak jest to malo prawdopodobne (mam na mysli noweczesne maszyny na lotniskach w Europie czy USA). Statyw zawsze mam w bagazu glownym.Zamieszczone przez Polaco
Ostatnio mi sie juz nie chce ale bardzo duzo fotek robilem w samolocie (i przy starcie i ladowaniu i podczas lotu i nie bylo zadnego problemu).
Podejrzewam, ze jakby moje prostokatne filtry polowkowe wpadly w rece jakiegos szalenca w samolocie to moglby zrobic troche zamieszania...
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Coronado, dwa pytania: czy nadajesz plecak foto, czy bierzesz do kabiny jako podręczny? (zakłądam, że to drugie, tylko się upewniam) Czy w plecaku masz może "pionowo" body z gripem? Mam niejasne podejrzenie, że u mnie to właśnie grip sporo dodaje, mimo że teoretycznie nie powiększa plecaka...
Ja raz przez niewiedze nadalem filmy w bagazu glownym (lot do Genewy) i odnosze wrazenie, ze im zaszkodzilo troche, albo lab potem je spieprzyl jakos.
Do kabiny.Zamieszczone przez muflon
Ja nie uzywam gripa. Problem za to mam taki, ze moj Lowepro ma strasznie duzo paseczkow i sznureczkow do regulacji i na dodatkowe akcesoria. Juz dwa razy w maszynie skanujacej sie zaczepily i jedna klamre mi wyrwalo. Mysle zeby wkrotce zamienic na Tamrac Expedition 7 - wyglada na bardziej "zgrabny" i ma budowe, ktora bardziej mi odpowiada. No i nie ma tyle tych sznurkow i paskow.Zamieszczone przez muflon
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Yup, to jest prawda. Aczkolwiek akurat na ten problem znalazłem patent(y):Zamieszczone przez Coronado
- szelki odpiąć i schować do środka (tam gdzie jest to "coś" do regulacji uprzęży)
- pas biodrowy opiąć z przodu
- wszelkie paski i paseczki, owinąć wokół czego się da
Niestety na mój problem to wiele nie pomaga. Ale z czystej ciekawości spróbuję kiedyś bez zgripowanych body.