Absolutnie nie. Zero kombinacji. Nawet nie mogę sobie przypomnieć momentu kiedy Camera Raw nagle oślepła![]()
![]()
![]()
Absolutnie nie. Zero kombinacji. Nawet nie mogę sobie przypomnieć momentu kiedy Camera Raw nagle oślepła![]()
![]()
![]()
regulamin pkt 8
A możesz spróbować ten plik który Ci przesłałem ?
Próbowałem kolego, próbowałem![]()
regulamin pkt 8
Hmmm to jeśli na mnie by trafiło to zrobiłbym tak:
odinstalował PS'a
usunął z dysku pozostałe katalogi
i zainstalował na nowo
Malo wyszukana metoda ale chyba zaoszczędzi Ci czasu zdrowia i energii![]()
To może po prostu reinstall PS? Nie wiem czy tak nie byłoby szybciej...
//edit
Sorry, nie zauważyłem powyższej wiadomości. [tak to jest jak sie otwiera watek w nowej karcie przegladarki, a dopiero po czasie zaglada i odpisuje]
Pozdrawiam
Próbowałem nakładkę. Nie wyszło. Trza spróbować z reinstalem. Zobaczymy.....
Dzięki.
Ps.
No chyba, że ktoś wcześniej zapoda jakąś surowicę![]()
regulamin pkt 8
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
a u mojego znajomego w bridge nie wswietla cr2 z 40d w PS wszystko OK
A mój znajomy ma dwa mercedesy, jacht motorowy, willę z basenem i kota.
Z pełnym szacunkiem ale co to ma do rzeczy? No może jedynie to, że znajomy ma problem. Dziwny problem bo obadwa Bridge i PS korzystają z tego samego modułu ACR.
Znajomy może zawsze skorzystać z helpdesku adobe albo helpdesku wimalu![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Dziękuję wszystkim. Już ok. Błąd tkwił w jeszcze jednej ukrytej wtyczce oznaczonej numerem 5. Kiedyś nieopatrznie przy przejściu z 4 na 5 zapakowałem Camera Raw do
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\File Formats.
Dostrzegłszy błąd natychmiast przeniosłem (a raczej skopiowałem! zamiast przenieść) wtyczkę do poprawnej lokalizacji, czyli do
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS3\File Formats
Gdybym przeniósł a nie skopiował - dziś po wymianie powrotnej (z 5 na 4) zadziałałoby wszystko od razu, a tak musiałem jeszcze odszukać "lewą" piątkę i ją skasować. Dopiero wtedy wszystko wróciło do normy.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za okazaną pomoc i mam nadzieję, że mój przypadek będzie jakąś przestrogą dla innych w stylu: uważaj tumanie co robisz!![]()
![]()
pozdrawiam
regulamin pkt 8