o dziekuje nie wiedzialem ze taki jest![]()
to co 5d mk1 + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM ?
czy moze mkII i tamron a pozniej dokupic jak cos wpadnie Canon EF 24-70mm f/2.8L USM ?
nie zalezy mi na filmach itp
canon 5 d
canon 50 d
o dziekuje nie wiedzialem ze taki jest![]()
to co 5d mk1 + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM ?
czy moze mkII i tamron a pozniej dokupic jak cos wpadnie Canon EF 24-70mm f/2.8L USM ?
nie zalezy mi na filmach itp
a co rozni az tak bardzo mk1i mk 2 ?
clk odjechal , na podjezdzie zagoscila fiesta a ja mam dalej dylemat co kupic. pojade jutro podlacze canona 50mm 1,4, zrobie zdjecie cannonem 5d mkII potem zrobie to samo z 40d i zobacze jak wielka roznica bedzie.
pozdrawiam
@szamac, zajrzyj tutaj. Próbne zdjęcia większości canonowskich obiektywów na różnych korpusach.
dzieki za link, szkoda ze wiekszosc zdjeci to jakis koci amator nawstawial![]()
Ja stoje przed decyzja o sprzedaniu 5d i kupnie 50d albo 7d, powod jest taki, ze w 5d zepsul mi sie wyswietlacz LCD mianowicie zdjecia wyswietlaja sie w dziwacznych przekoloryzowanych barwach.... Dziwna sprawa generalnie bo to juz drugi raz mi sie zrobilo, wczesniej jak tam mialem to kumpel, ktoremu pozyczylem 5tke zmienil karte i wyswietlacz znow zaczal dobrze dzialac. Ostatnio jednak biore aparat do rak wkladam karte i nie dosc ze LCD znow sie zepsulo to do tego jeszcze zacial mi sie pierscien ostrosci 50/1.4 ;/, (to juz druga powazna wada z ta 50tka... wczesniej af sie zepsul, wysylam do serwisu i sprzedaje i wiecej tego badziewia sie nie tykam...) I nie wiem co zrobic z 5d, wymienilem sobie matowke na ta do lepszego ostrzenia z jasnymi szklami ale i tak ostrosc siada w tedy kiedy ma ochote chociaz jak patrze przez wizjer i przymierzam sie dluzszy czas to co ma byc ostre wydaje sie ostre, a na zdjeciu i tak raz jest ostro, a raz nie. Moze to jakis FF albo BF nie wiem, kumpel mi mowil, ze moge miec przesuniete lustro. Dlatego tez teraz stoje przed decyzja sprzedac 5d i kupic nowy 7d albo 50d na gwarancji, bo jak w 5d ma mi sie ciagle cos psuc to dziekuje....
No ja w najbliższym czasie będę miał podobny dylemat.
Będą dwie opcje...
1. dokupić 50 f/1.4 (Canon lub Sigma) + Canon 85 f/1.8
2. 5D i dokupienie 50 f/1.4 (Canon lub Sigma), ewentualnie zamiast 50 to Canon 85 f/1.8 i zamiana T 17-50 na T 28-75.
Będzie ciężko :-D