Zamieszczone przez
Adamczyk
Witam podłączę się do tego wątku zapytaniem ponieważ stoję przed zmianą puszki jak i w ogóle systemu, przesiadka z Pentax k200d a więc spory skok w moim mniemaniu. Już miałem upatrzone 50d którego cena jest tu niezła około 800 eur (mieszkam w małej mieścinie w Irlandii) a tu dzisiaj właśnie szwendając się z nudów wchodzę do sklepiku którego w sumie nie odwiedzałem, prowadzi go fotograf miesjcowy, jeden z wielu, i leży u niego na półce NOWY 5d Mk I który kupił dla siebie ale w końcu nigdy nie użył bo jest jak twierdzi Nikoniarzem. Aparat jest bez skaz prosto z folii tylko pewnie przeleżał kupę czasu, ale pełna gwarancja na niego jest na 100%. Uwaga teraz cena 1100eur. Co robić?
Co mnie interesuje to portret zarówno rodzinny, mojej córki niespełna 2-letniej, ale także zdjęcia do portfolio modelek, pary, plenery ślubne, komunijne i takie tam. Ogólnie szeroki zakres portretowy. Posiadam też małe domowe studio, kilka lamp i zaczynam się bawić w strobist. Czy ktoś pomoże mi rozwiązać mój dylemat? Co kupić?
Pozdrawiam