Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 32 z 41 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A ty czytałeś tytuł wątku? Ja tu nie dywaguję o bliżej nieokreślonych puszkach, ale zestawieniu 5d versus 50d - to crop 1,6 przeciwko pełnej klacie. Trzymajmy się więc tematu.
    Czytalem, tyle tylko, ze ty odniosles sie do mojej wypowiedzi jak bym zupelnie co innego napisal to raz,a dwa jak bys nie zauwazyl ludzie rowniez pytali tutaj o 5D kontra 40D/50D. W zwiazku z czym staralem sie rozwiac watpliwosci 40D/50D.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Zablokowany

Domyślnie

Nie chcę w to brnąć, uparcie stawiasz na swoim. OT.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Nie chcę w to brnąć, uparcie stawiasz na swoim. OT.
    Ale co tu do rzeczy ma stawianie na swoim? Czy moj poprzedni post nie tlumaczy wszystkiego doglebnie?

Piszesz, ze ja nie widze roznicy w jakosci obrazu pomiedzy FF, a cropem, gdzie ja pisalem o rznicach w obrebie cropa lub FF i jeszcze twierdzisz, ze uparcie stawiam na swoim. Gratuluje !!!
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 23-06-2009 o 15:31
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Zawrat
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    no i wrocilem dopiero teraz. Dzisiaj slub, jutro plener... moze przed koncem weekendu cos mi sie uda zrobic... cierpliwosci ;-)
    blum... trzymam Cię za słowo ... nie ociągaj się zbytnio :wink:

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

staram sie jak moge ;-) jutro?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iDD Zobacz posta
    Moze cie to zdziwi, ale sie rozni klawiszologia. Szczegolnie odczuwa sie to przy zmianie ISO i trybow.
    Mi osobiście przestawienie sie na nowy układ zajęło pół dnia, więc chyba wielkiego problemu nie ma . Nowa klawiszologia także bardziej mi odpowiada i widzę sens w zmianie.

Odnośnie dyskusji czy lepsza puszka czy lepsze szkła, to popieram tu himiego. Od czasu jak mam nową piatkę moje szkłą przeżywają druga młodość.
    Spróbujcie zrobić takie same ujęcia 500D, 50D i 5DmkII tym samym szkłem i porównajcie. I niech ktoś potem powie, że lepiej mieć xxD i eLki. Zarówno aparat jak i obiektyw daje bardzo dużo.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Odnośnie dyskusji czy lepsza puszka czy lepsze szkła, to popieram tu himiego. Od czasu jak mam nową piatkę moje szkłą przeżywają druga młodość.
    Spróbujcie zrobić takie same ujęcia 500D, 50D i 5DmkII tym samym szkłem i porównajcie. I niech ktoś potem powie, że lepiej mieć xxD i eLki. Zarówno aparat jak i obiektyw daje bardzo dużo.
    W tym wątku chodzi o 5d mkI a nie II.Myślę że porównanie 50d vs 5dmkII na ewentualną korzyść tego pierwszego wypadłoby blado.
    Aparat Foto

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Mi osobiście przestawienie sie na nowy układ zajęło pół dnia, więc chyba wielkiego problemu nie ma. Nowa klawiszologia także bardziej mi odpowiada i widzę sens w zmianie.
    Ależ zgadzam się z tobą w całej rozciągłości i na marginesie także popieram zdanie himiego.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W redakcji miałem jakiś czas temu problem. Pozbawiony na krótko swoich puszek byłem zmuszony do pracy na xxxd firmowym. Na moich szkła, które uważane są za dobre. I co? I dramat.
    No ale może była zepsuta .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Z pewnościąByła na pewno nie kompatybilna ze mną

Strona 32 z 41 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów