Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Zawrat
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    wiem ale nie będę opisywał i myślę, że każdy podpinający dobre szkło pod 5D to wie.

nie
    dla uzupełnienia napiszę, że posiadam 50d oraz 5d2 a do tego m.in. 24L oraz 50L... w sumie niezbyt długo ale jednak, chyba że ktoś ma dłużej i zauważył
    Dzięki blum. Teraz jestem usatysfakcjonowany, ale może ktoś inny jednak dostrzegł ten trzeci wymiar z 50tki , może udało się komuś "wejść i wyjść ze zdjęcia" z 50tki czekam na takiego delikwenta i zdjęcia na dowód tego faktu ;-)

p.s. aby nie "zarumienić się" kiedy ktoś inny nie będzie mógł "wejść" do zaprezentowanego zdjęcia ..można dopisać, że zdjęcie "kolegi" i że "koleżanka" weszła do zdjęcia a "siostra" w końcu "go" zobaczyła ..ten trzeci wymiar ;-) :grin:
    Ostatnio edytowane przez Zawrat ; 19-06-2009 o 12:26

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wiem ale nie będę opisywał i myślę, że każdy podpinający dobre szkło pod 5D to wie.

nie
    dla uzupełnienia napiszę, że posiadam 50d oraz 5d2 a do tego m.in. 24L oraz 50L... w sumie niezbyt długo ale jednak, chyba że ktoś ma dłużej i zauważył
    Skoro Kolega posiada i jedną puszkę i drugą, to w ramach chwili wolnego czasu proponuję (aby zakończyć te dywagacje, przypominające dyskusje nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi ) pstryknąć ze 3-4 foty (tego samego motywu, podpinając te same obiektywy) i zamieścić 100% crop'y, co pozwoli samemu sprawdzić, jak te puszki mają się do siebie Co Ty na to?
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klusek Zobacz posta
    Co Ty na to?
    nie widze problemu ale zaraz zacznie sie na forum temat o tym, ze nie warto takiego porownania robic. 50ka na 5d da inne pole widzenia jak 50ka na 50ce, moge dac 50ke na 50d i 85ke na 5d najwyzej... piszcie co chcecie a postaram sie cos szybko strzelic.

nie wiem czy znacie ale byl taki fajny temat ;-)
    Ostatnio edytowane przez blum ; 19-06-2009 o 12:25

Zawrat
    Guest

Domyślnie

nie widze problemu ale zaraz zacznie sie na forum temat o tym, ze nie warto takiego porownania robic. 50ka na 5d da inne pole widzenia jak 50ka na 50ce, moge dac 50ke na 50d i 85ke na 5d najwyzej... piszcie co chcecie a postaram sie cos szybko strzelic.

nie wiem czy znacie ale byl taki fajny temat ;-)
    Najlepiej 35L na cropa a na FFa przypnij 50L, 50tka dostałaby teoretycznie "fory" ale lekkie :grin:

A ... i ustaw cropa na sRAWy bo nie ma szans przy 5tce mimo forów !:smile:
    Ostatnio edytowane przez Zawrat ; 19-06-2009 o 12:32

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W takim razie z niecierpliwością czekam na jakieś przykłady
    I tak, jak napisał Zawrat - sRAW z 50D mile widziany

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zawrat Zobacz posta
    Najlepiej 35L na cropa
    nie mam 35L
    24L, 50L, 85 bezL

Zawrat
    Guest

Domyślnie

nie mam 35L
    24L, 50L, 85 bezL
    Blum ale Twoja koncepcja też będzie niezła, ogniskowa będzie prawie podobna czekamy na zdjęcia. Jeżeli o mnie chodzi to prosiłbym o wyższą czułość np. 800 no może nieco więcej :grin: i koniecznie sRAWy na 50tce bo nie ma szans bidulek :smile:

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zawrat Zobacz posta
    prosiłbym o wyższą czułość np. 800 no może nieco więcej :grin: i koniecznie sRAWy na 50tce
    ok tylko jeszcze daj mi informacje czy ma to byc scena dobrze naswietlona czy chcesz jakies trudniejsze warunki.
    ja teraz mykam z domu ale niebawem powinienem wrocic.

Zawrat
    Guest

Domyślnie

ok tylko jeszcze daj mi informacje czy ma to byc scena dobrze naswietlona czy chcesz jakies trudniejsze warunki.
    ja teraz mykam z domu ale niebawem powinienem wrocic.
    Chciałbym prosić o te "trudniejsze warunki" czyli takie w których chciałoby się nie używać lampy a wykorzystać jakoś to wysokie iso ...aby złapać chwilę na co najmniej "przyzwoitym poziomie"
    Dziękuje z góry"

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

no i wrocilem dopiero teraz. Dzisiaj slub, jutro plener... moze przed koncem weekendu cos mi sie uda zrobic... cierpliwosci ;-)

Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów