Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 26 z 41 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz dla jednego ważne są mp3 , a dla drugiego np.: AF (wcale nie mówię o takim z "1"), uszczelnienia, więcej kl/s, jeszcze bardziej rozbudowane tryby filmowe. Wszystko to w puszce bez wbudowanego gripa może miałoby sens.
    czyli wymieniłes wszystko co ma jedynka + filmy-więc cena to cena jedynki + 50%

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    czyli wymieniłes wszystko co ma jedynka + filmy-więc cena to cena jedynki + 50%
    Nie nie wszystko. Tyle że są to wyłącznie moje dywagacje więc nie ma się nad czym rozwodzić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Możesz wrzucić jakieś sample?

dazz
    Guest

Domyślnie

Moim zdaniem porównywanie tych dwóch aparatów jest bez sensu, zupełnie inne zastosowania, zupełnie inne aparaty, a ankieta odpowie tylko na pytanie czy więcej osób fotografuje rozebrane laski czy latające ptaki

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Witam
    Mam jedno pytanie odnośnie bocznych punktów AF w 5D.
    Czy one są porównywalne do działania układu z 30D ? czy gorsze? może ciut lepsze??

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

może napisz do czego Ci te punkty. Ze swojego doświadczenia powiem,że na FF to sa one troszkę za blisko siebie i to jest największa uwaga. Nie robię zdjęć dynamicznych tzn nie na Servo , ani też w nocy i słabym świetle, a jeżeli już to sobie lampą i jej czerwonym podświetleniem pomagam i raczej trafia tam gdzie ma trafiać

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airborne Zobacz posta
    Ja chcialem cropa do tele i tak jak szybko chcialem, jeszcze szybciej oddalem bo wyszlo mi ze kadrujac 5D i tak mam podobna/lepsza jakosc.
    W 50D zawiodlem sie na ostosci, szumach i wylazila aberacja, ktorej przy 5D praktycznie nie widzialem.
    [ciach]
    np. ponizej 100% z 300LIS na iso 200 od gory f4, 5.6 i 8, ze statywu bez stabilizacji. 50D oczywiscie gorne i wolane w dpp na tych samych ustawieniach.

f4
    To przecież wygląda, jakby AF nie trafił z ostrością i wylazły aberracje poza GO (w sumie normalne). W 50D można justować ew. błędy FF/BF, próbowałeś to zrobić, czy się od razu poddałeś?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

W tej chwili mam 30D + coś + stałkę 100mm.
    I tych bocznych używam od czasu do czasu własnie przy pracy ze stałka .
    A to górny a to dolny , a to boczny,

Raz na festiwalu pieśni czyli osoby stały nieruchomo , raz na rozdaniu nagród gdzie osoby szły po ukosie w moją stronę , i raz pokaz tańca choć starałem się trzymac punktu środkowego.

A dodatkowo słyszałem że 5D gorzej sobie radzi na bocznych na jasnych szkłach .
    A na tej stałce w 90% przypadków mam f 2.2

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airborne Zobacz posta

Ostrosc to jedno, a szumy drugie, nie wiem po co dali wyzsze czulosci, jak z pozostalymi kiepsko, pod tym wzgledem 5D bije na glowe 50D.
    Ok, to już wiem, że 50D jest do bani i że wszyscy, którzy kupili ten aparat na pewno popełnili największy błąd w życiu Cóż, może kiedyś dorobię się "piątki", ale na razie idę robić foty tym badziewiarskim, przekombinowanym, aberrującym (hmm, wydawało mi się, że takie rzeczy to bardziej od obiektywu, ale co tam - amatorem jestem) 50D, który jest największą pomyłką Canon'a

Serdecznie pozdrawiam
    Szczęśliwy (aczkolwiek najwyraźniej żyjący w nieświadomości) użytkownik 50D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klusek Zobacz posta
    Ok, to już wiem, że 50D jest do bani i że wszyscy, którzy kupili ten aparat na pewno popełnili największy błąd w życiu Cóż, może kiedyś dorobię się "piątki", ale na razie idę robić foty tym badziewiarskim, przekombinowanym, aberrującym (hmm, wydawało mi się, że takie rzeczy to bardziej od obiektywu, ale co tam - amatorem jestem) 50D, który jest największą pomyłką Canon'a

Serdecznie pozdrawiam
    Szczęśliwy (aczkolwiek najwyraźniej żyjący w nieświadomości) użytkownik 50D
    Nie ma co brać tak takich opini do siebie. Przecież masz ten aparat wiesz jakie zdjęcia robi . Napisać w necie można wszystko 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 26 z 41 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów