Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gdyby Canon miał w planach tańsze FF, to by wystarczyło, żeby starej piątki nie wycofywał z produkcji. Po co miałby wydawać pieniądzena na opracowanie nowego modelu, nowej linii produkcyjnej?
    Cholera wie co kupić, za duży wybór Mam trochę czasu, bo połamałem sobie nogę i jeszcze chodzę o kulach, więc z foceniem kiepsko, ale chyba ten wolny czas jest moim wrogiem, bo im dłużej myślę, tym bardziej nie wiem czego chcę. Tzn wiem: 50D z FF i wielkości 500D

Zablokowany

Domyślnie

no moja 50 tka leży...odkąd mam 5d mkII nie wracam już do XXd... faktem jest że zoomy zrobiły sie jakieś takie za małe ,ale zyję z tym i jest mi dobrze

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    no moja 50 tka leży...odkąd mam 5d mkII nie wracam już do XXd... faktem jest że zoomy zrobiły sie jakieś takie za małe ,ale zyję z tym i jest mi dobrze
    Jak sie kurzy to może lepiej sprzedać, a za kasę ze sprzedaży zakupić jakieś fajne szkiełko.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Toż przecież wisi w stosownym dziale i czeka...

Domyślnie

Ew. 7D IMO by nie groził kanibalizacją xxD bo to jednak zakładane 200-250 euro różnicy w cenie i... nie każdy potrzebuje FF! Albo też nie każdy zdaje sobie sprawę, że potrzebuje...
    Co do Pentaxa to zgadzam się, iż bajery mają tam zastąpić brak matrycy na poziomie. Niektóre Canony z serii PowerShot pracują i do 10m pod wodą...
    Dziwi mnie niechęć tej firmy z tradycjami do introdukcji body FF. Inna sprawa, że gdyby miało się to skończyć tak jak w PlayStation, to może lepiej nie...
    Pozdrawiam.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Gdyby Canon miał w planach tańsze FF, to by wystarczyło, żeby starej piątki nie wycofywał z produkcji. Po co miałby wydawać pieniądzena na opracowanie nowego modelu, nowej linii produkcyjnej?
    Nie bardzo. Stara piątka była robiona (matryca) bardzo drogą technologią więc z punktu widzenia kosztów zrobili to co powinni wypuścili nowy świeży marketingowo produkt, który jest do tego tańszy w produkcji od poprzednika.
    Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Ew. 7D IMO by nie groził kanibalizacją xxD bo to jednak zakładane 200-250 euro różnicy w cenie i... nie każdy potrzebuje FF! Albo też nie każdy zdaje sobie sprawę, że potrzebuje...
    A czego uważasz miałby nie mieć ten 7D w stosunku do 5D mkII żeby go wpasować w lineup i żeby nie mordował sprzedaży innych modeli ? Bo wydaje mi się obecnie to dość trudne :cool:.

Gdybym miał coś do powiedzenia w firmie C to zrobiłbym inaczej. Opracował model droższy - bardziej zaawansowany od 5D mkII np.: 3D (bez specjalnego wysiłku i kosztów mogliby to zrobić w każdej chwili). Łatwo sobie można wymyślić specyfikację takiego body i wypuścił go w rocznicę powstania następcy 5D przy jednoczesnej stopniowej obnice cen 5D mkII. Równocześnie byłaby to wilgilia wpuszczenia np. po pół roku wszystkomającegosuperwypasionego Ds-a .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Gdybym miał coś do powiedzenia w firmie C to zrobiłbym inaczej. Opracował model droższy - bardziej zaawansowany od 5D mkII np.: 3D
    ale ze niby co ?? MP-trójki ?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    ale ze niby co ?? MP-trójki ?
    Wiesz dla jednego ważne są mp3 , a dla drugiego np.: AF (wcale nie mówię o takim z "1"), uszczelnienia, więcej kl/s, jeszcze bardziej rozbudowane tryby filmowe. Wszystko to w puszce bez wbudowanego gripa może miałoby sens.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz dla jednego ważne są mp3 , a dla drugiego np.: AF (wcale nie mówię o takim z "1"), uszczelnienia, więcej kl/s, jeszcze bardziej rozbudowane tryby filmowe. Wszystko to w puszce bez wbudowanego gripa może miałoby sens.
    i np. HDR od razu w body - to już jest u innych producentów...
    Pomysł z pójściem wyżej, pomiędzy 1 a obecne 5 jest wielce sensowny.
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 29-05-2009 o 23:43
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Pomysł z pójściem wyżej, pomiędzy 1 a obecne 5 jest wielce sensowny.
    Dlatego są duże szanse, że Canon tego nie zrobi .
    Kapitan Wagner

Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów