Zobacz obrazek z jednego i drugiego na przykład z jednego szkła i przysłony, dajmy na to 2,8 albo 4. Zobacz ten obrazek na swoim kompie albo znajomego, nie tylko w necie...i idź po 5 D![]()
canon 5 d
canon 50 d
Zobacz obrazek z jednego i drugiego na przykład z jednego szkła i przysłony, dajmy na to 2,8 albo 4. Zobacz ten obrazek na swoim kompie albo znajomego, nie tylko w necie...i idź po 5 D![]()
Osobiście posiadam 50D aczkolwiek mam często do czynienia z 5D i gdybym miał na nowo wybierać to kupiłbym 5D (przede wszystkim ze względu na FF).
Matefusz, o mojej "Piątce" mówisz? ;p
A co do tematu... Fotografuje 5D i nie chcę nic poza FF.Demon szybkości to to nie jest co prawda, ale jak sam piszesz, fotografujesz amatorsko portrety i krajobrazy, więc na pewno wystarczy. Przewaga FF też jest taka, że łatwiej Ci będzie o szerokokątne kadry (krajobrazy!). A w portretach też docenisz plastykę pełnej klatki.
5D - zacny aparat.![]()
Posłuchaj naszych rad i kupuj5kę![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
walcze z tym tematem od 2 -3 tygodni ,
sprawa nie jest do końca przesądzona
przewaga 5d jest
tyle ze tyle złego też słyszałem np: wylatujące lustro ,brudzący się sensor
Tyle ze widziałem kilka fotografii i...
na kolana mnie powaliło
Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/
Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/
Cóż można dodać... Do krajobrazu i portretu brałbym 5D bez zastanowienia. Ja niestety też klepię coś szybkiego i zdecydowałem się swojego czasu na 40D... a teraz zbieram na drugie bodyOczywiście 5D MkII... Kupuj piątkę i rób zdjęcia.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Zdecydowanie 5D, przesiadłem się 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony.Dodam focę dla siebie.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
5D i koniec dyskusji!
Do Twoich zastosowań w tej cenie nie ma nic lepszego na rynku.
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Co parę dni jest taki post, lub coś w tym guście...
Ach te dylematy!
Kupić nowe punto czy używanego mietka...Punto ma serwis i na eksploatacji lepiej się wychodzi, zawsze to nowe. A mietek nie wiadomo czy tłuczony nie był...i żre, a częsci są drogie :-? no ale ta przestrzeń jakiej punto nie daje...
A może ankieta? Ciekawe co ludzie powiedzą...
Sorry za offtopa.
Nikt za ciebie nie zdecyduje i kupisz TY.
Póki nie wiesz czy zależy Ci bardziej na przestrzeni, czy na szybkości, nie kupuj. Wraz z body wiążą się wydatki na obiektywy, bo nie każde z każdym się da... a nawet jak się da, to często to inaczej wygląda.
A obiektywy jakieś masz?
C-F-K - forever