Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 16 z 41 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Jeśli masz tego świadomość, że będziesz się "męczył" przez okres jego używania to nie dopłacaj.
    Ja już byłem o krok wejścia w posiadanie 40D ale po tym co usłyszałem NIE kupię go, poczekam na lepszą cenę, lepszy kurs jeuro, dozbieram i kupię 50-tkę... lub pójdę w N, 40-tki nie kupię i już...
    Trzaskasz fotę, patrzysz na LCD i się wkurzasz - co to za przyjemność ?
    Wiesz, moze masz jakis uraz na tym punkcie ? Mnie to wcale nie przeszkadza w 40D. Robie zdjecia a nie wypatruje czy jest tak czy inaczej. Poza tym jak sie sprzet zna, to mozna szybko wychwycic co jest nie tak, nawet na tak kiepskim wyswietlaczu Rownie dobrze moglo by nie byc LCD Ale Twoj wybor... Czekaj... Zdjecia same sie nie zrobia

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

kolega zadzwonił do mnie podekscytowany: że 50d taki fajny i że on kupuje go...a ja zachęcam go do tego żeby raczej wydał te pieniądze na 40d plus dobrą lampę...podpowiedzcie jakich użyc argumentów żeby kupił jednak 40d...przecież te puszki niewiel się między soba różnią a ktoś robiący amatorsko zdjęcia może zobaczyc różnicę? jak go zachęcic do zakupu 40d? a może to ja się mylę ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    kolega zadzwonił do mnie podekscytowany: że 50d taki fajny i że on kupuje go...a ja zachęcam go do tego żeby raczej wydał te pieniądze na 40d plus dobrą lampę...podpowiedzcie jakich użyc argumentów żeby kupił jednak 40d...przecież te puszki niewiel się między soba różnią a ktoś robiący amatorsko zdjęcia może zobaczyc różnicę? jak go zachęcic do zakupu 40d? a może to ja się mylę ?
    Jeśli kolega cieszy się swoim wyborem ,to ciesz się razem z nim.Dobry wybór to ten co daje frajdę.Lampę kupi też z czasem. :smile:Różnicy nie musi dostrzegać ,bo i po co? :smile: Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    A w jakim celu chcesz to zrobić? Masz prowizję od sprzedaży 40D 8).
    Janmar ma całkowitą rację.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Mnie to wcale nie przeszkadza w 40D
    Wiesz co ? Ludzie niegdyś Trabantami jeździli i Syrenkami i to uważali, że mają najlepsze samochody, nic im w nich nie przeszkadzało..
    Ty wybrałeś z tych czy innych względów 40D bo... hmmm... nie było jeszcze
    pięćdziesiątek albo miały chore ceny a teraz nie opłaca Ci się przesiadać (rozumiem), ale dlaczego rozradzasz czy krytykujesz innych za ich wybór ?
    Dlaczego ja mam się domyślać czy ujęcie jest nie teges czy LCD mnie w bambuko robi ? Jeśli wg Ciebie bez LCD (i może jeszcze wiele innych jest niepotrzebnych gadżetów w obecnych aparatach ?) da się robić fotki to ja nie rozumiem po co ten wyścig ?

Cytat Zamieszczone przez ExploRa Zobacz posta
    Czekaj... Zdjecia same sie nie zrobia
    Naprawdę sądzisz, że nie mam czym "cykać" fotek ?

Moja rozterka to przesiadka z K10D na...
    Ano właśnie... już wykluczyłem 40D, zapoznaje się z 50D i D300 a do czasu decyzji Pentaxa głaskam i uświadamiam mu, że jest najlepszy na świecie

Domyślnie

czy LCD jest najważniejszą częscią aparatu? nie wydaje mi się... czyżby dlatego? stać go na wydanie danej kwoty, i wg. wielu lepiej wyjdzie na zakupie 40D i lepszego szkła, IMHO też.
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    czy LCD jest najważniejszą częscią aparatu? nie wydaje mi się... czyżby dlatego? stać go na wydanie danej kwoty, i wg. wielu lepiej wyjdzie na zakupie 40D i lepszego szkła, IMHO też.
    LCD nie jest najważniejszą częścią aparatu, ale IMHO przydatną. A jeśli przydatną to dlaczego nie mieć jej po prostu lepszej jeśli kogoś na taki kaprys stać ?

A jeśli mowa o tym kto na czym lepiej wyjdzie... każdy straci (to już powszechnie wiemy), ale zanim straci to.. zyska - a co ? Ano satysfakcję...

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Wiesz co ? Ludzie niegdyś Trabantami jeździli i Syrenkami i to uważali, że mają najlepsze samochody, nic im w nich nie przeszkadzało..
    Twoje porównanie jest mocno przesadzone. Lepiej porównuj jazdę autem z 6 i 8 poduszkami. Pewnie że lepiej 8, ale i tak te dwie wiecej dają Ci niewielką przewagę. Powiedz proszę, czemu lepsze LCD w 50D sprawia, że 40D robi gorsze zdjęcia. LCD i tak w wiekszości przypadków używa się do podglądu histogramu i ogólnego wrażenia. 50D ma świetny wyświetlacz, ale nie wart tych pieniędzy. Zdecydowanie lepiej, jak ktoś już tu napisał, za tę różnicę kupić zewnętrzną lampę. To ma duży wpływ na robione zdjęcia, lepszy LCD nie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Powiedz proszę, czemu lepsze LCD w 50D sprawia, że 40D robi gorsze zdjęcia. LCD i tak w wiekszości przypadków używa się do podglądu histogramu i ogólnego wrażenia. 50D ma świetny wyświetlacz, ale nie wart tych pieniędzy. Zdecydowanie lepiej, jak ktoś już tu napisał, za tę różnicę kupić zewnętrzną lampę. To ma duży wpływ na robione zdjęcia, lepszy LCD nie.
    A pokaż mi proszę, w której mojej wypowiedzi stwierdziłem o robieniu gorszych lub lepszych zdjęć przez jedną czy drugą puchę ?
    Stwierdziłem, że można patrząc na fotkę na LCD wstępnie zaakceptować lub się załamać... a czy za każdym razem oglądasz histogram oceniając to co zrobiłeś ?
    Dlaczego Wy siedzicie w czyjejś kieszeni
    Ktoś tutaj pytając o jedną czy drugą puchę stwierdził, że stać go na jedną czy drugą, a może tak wybierając 50-tkę będzie miał co do garnka włożyć i na lampę stać Go jeszcze będzie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    ........... Zdecydowanie lepiej, jak ktoś już tu napisał, za tę różnicę kupić zewnętrzną lampę. To ma duży wpływ na robione zdjęcia, lepszy LCD nie.

popieram przedmówcę

LCD w lustrze to nie telewizor, chociaż skoro można już robić 40-ką filmy :rolleyes:
    to może dla nie których będzie to najważniejsza zaleta 50-tek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A pokaż mi proszę, w której mojej wypowiedzi stwierdziłem o robieniu gorszych lub lepszych zdjęć przez jedną czy drugą puchę ?
    Stwierdziłem, że można patrząc na fotkę na LCD wstępnie zaakceptować lub się załamać... a czy za każdym razem oglądasz histogram oceniając to co zrobiłeś ?
    Dlaczego Wy siedzicie w czyjejś kieszeni
    Ktoś tutaj pytając o jedną czy drugą puchę stwierdził, że stać go na jedną czy drugą, a może tak wybierając 50-tkę będzie miał co do garnka włożyć i na lampę stać Go jeszcze będzie ?
    chciałeś porady ?
    nie !....chciałeś tylko potwierdzenia Twojego już dokonanego wyboru,
    to po ch....ę się pytasz skoro wiesz co kupić ?
    Ostatnio edytowane przez noel ; 03-02-2009 o 00:30 Powód: Automerged Doublepost
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Strona 16 z 41 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów