Zobacz wyniki ankiety: canon 5D czy canon 50 D

Głosujących
192. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 409

Wątek: 50d czy 5d

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Tomek S.
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brodaty Zobacz posta
    Bawię się amatorsko, ale przez kilka lat przyzwyczaiłem się do starej 5. Teraz mam 400d, t.28-75, c.70-300is i s.10-20. W puszce tej czegoś mi brakuje, zdecydowanie zle lezy w ręku, brak punktowego pomiaru światła i ogólnie to nie to. Pierwotnie myślałem o kupnie uzywanego 5d, a obecnie biorę pod uwagę 50d. W 50d zmienili procesor i poprawili dynamikę, na szybkości strzelania na sek. tak bardzo mi nie zalezy. Z jednej strony co nowe to nowe, a z drugiej strony FF. Sigmę ewentualnie zamienię na canona 17-40 jeżeli kupię 5d. Ale tak naprawdę nie wiem na co się zdecydować. Po nowym roku ceny powinny przynajmniej trochę zjechać, ale problem wyboru pozostaje. Z czego będę bardziej zadowolony, co da lepsze efekty mojej zabawy naprawdę nie wiem.
    Po przeczytaniu stwierdzam, że z piątki będziesz zadowolony.
    Bawiłeś się piątką i przesiądź się na ... . Dobrze leży w dłoni, punktowy pomiar światła, a szybkość strzelania jest "dla Ciebie" wystarczająca. :smile: Jak wiesz pełna klatka daje możliwość uzyskania płytkiej głębi ostrości. (w końcu miałeś/masz FF który do tego Cię przyzwyczaił -EOS5) :smile:
    Jeśli masz jakieś pytania wal na pw. chętnie odpowiem.
    Pozdrawiam Tomek
    Ostatnio edytowane przez Tomek S. ; 07-11-2008 o 18:42
    Umiejętność wykorzystania w pełni tego co posiadamy jest wspaniałym darem, który otrzymujemy z rąk stwórcy.
    Tomek S.

Uprawnienia umieszczania postów