Niepotrzebny sarkazm !
Tak obiektywy jakieś mam .
Zapytanie moje nie ma znamion onanizmu sprzętowego,zapytałem by się utwierdzić w słuszności wyboru jaki dokonałem ,lub dokonam .
pozdrawiam
canon 5 d
canon 50 d
Niepotrzebny sarkazm !
Tak obiektywy jakieś mam .
Zapytanie moje nie ma znamion onanizmu sprzętowego,zapytałem by się utwierdzić w słuszności wyboru jaki dokonałem ,lub dokonam .
pozdrawiam
Jaskier, 5d to fajna puszka. Seria z niej to raczej kolt w porównaniu z kałaszem jakim jest 50d, ale broni się obrazkiem.
Jeżeli masz pewną 5d to bym brał, albo jak masz taki dylemat zaryzykował. Ostatnio dużo widać 1d mkI, 1d mkII. Tu wiesz, że kupujesz zajechane ale dojne zwierze a cena mkII jak za 5d.
Nie aparat robi zdjęcia tylko człowiek. Możesz mieć 5D a jak nie "masz oka" to i tak nic z tego nie wyjdzie. Piszę to na swoim przykładzie, też jestem amatorem - miałem 350D, później 30D, teraz 5D MkII i nie widzę, żeby zdjęcia były lepsze - jakościowo owszem. A co do tematu, to tak jak koledzy piszą - co FF, to FF. Jakbym miał jeszcze raz wydać pieniądze na ten aparat nie wahałbym się ani chwili. Obiektywy które do tej pory miałem na 5-ce sprawiają wrażenie dużo lepszych
.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
co do postu wyżej to mam tak samo- niestety. miałem 350D, 40D i 50D, zdjęcia cały czas takie same. chyba pora się je nauczyć robić :wink:
canon
najpierw mialem 50D poznie dokupilem 5D. Teraz w zasadzie uzywam w 90% 5D wraz z 24-70 i 70-200 - obrazki z takiego zestawu super. Chodz na 50D tez nie narzekam - wystarczyla tylko zmiana softu, ustawien, regulacji itp![]()
Wystarczy spojrzeć na wyniki sondy i od razu wiadomo co kupić![]()
dokladnie 5d jedyny sluszny aparat...
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
jak 5d kupisz to zrozumiesz dlaczego było warto